Τσίπρας: Κυβερνήσαμε 4 από τα 49 χρόνια της μεταπολίτευσης - Στη θέση του Ντογιάκου θα είχα παραιτηθεί

0


 Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών και την κακή κατάσταση των σιδηροδρόμων αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που "μάς αναλογεί".

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για την κατάσταση των σιδηροδρόμων.

Μεταξύ άλλων τόνισε: "Με την ευθύνη δεν έχω τσακωθεί, την ευθύνη που μου αναλογεί την αναλαμβάνω. Σε κρίσιμες στιγμές την αναλάβαμε. Κυβέρνησα σε πολύ δύσκολες στιγμές βρέθηκα σε στόχαστρο περί κωλοτούμπας. Εζησα και τραγωδίες που ήταν φυσικές καταστροφές.

Εδώ έχουμε ένα τραγικό γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί. Δύο τρένα στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά.

Η διαπίστωση που γίνεται από τον πολίτη είναι ότι το κράτος είναι ένα κράτος που δεν προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια. Και εμείς κυβερνήσαμε 4 από τα 49 χρόνια της μεταπολίτευσης. Ούτε προσλήψεις μπορούσαμε να κάνουμε.ΤΟ κράτος αυτό δεν το φτιάξαμε εμείς".

Συνέχισε λέγοντας: "Η 717 σύμβαση είχε ολοκληρωθεί κατά 72% επί των ημερών μας. Το Φεβρουάριο του 2023 ήταν το 77%. Μα τι έκαναν τέσσερα χρόνια. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν σχεδόν υποχρεωτική. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για μας τότε. Διαπραγματευτήκαμε να παραμείνει το δίκτυο στο δημόσιο. Ιδιωτικοποιήθηκε μόνο το μεταφορικό μέσο.

Εμείς, αν αναλάβουμε ξανά, θα κάνουμε τα έργα, είναι απλό. Θα επαναδιαπραγματευτούμε με τους Ιταλούς τη σύμβαση για να έχουμε τα 800εκ των επενδύσεων στα οποία είχαν δεσμευτεί.

Σίγουρα η μετάταξη του σταθμάρχη έγινε παρανόμως, παραβιάστηκε το ηλιακό όριο. Δεν ξέρω αν έχει γίνει πολιτική διαμεσολάβηση. Γι' αυτό το κράτος αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Ούτε ο πατέρας μου ούτε ο θείος μου ήταν Πρωθυπουργοί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)