ΕΠΟ: «Καμπάνα» 200.000 ευρώ από την UEFA για λάθη στη λειτουργία του Τμήματος Αδειοδότησης


 Βαρύτατο πρόστιμο 200.000 ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της (7/3) συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τρίτης (7/3).

Ο λόγος έχει να κάνει με τα λάθη που εντόπισε η UEFA στη λειτουργία του Τμήματος Αδειοδότησης κατά την ετήσια αξιολόγηση που έκανε, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής και άλλων ποινών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος, θα μεταβεί στη Νιόν (έδρα της UEFA) προκειμένου να προσπαθήσει να μειωθεί το πρόστιμο και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος περαιτέρω ποινών.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο όπου το κλίμα στις τάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τεταμένο και το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά στο ευαίσθητο ζήτημα των αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ, οπότε δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω αντιδράσεις.

Την Τρίτη (7/3) ο πρόεδρος της Super League και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Μπαλτάκο, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όσο γρηγορότερα σας απομακρύνουν οι FIFA και UEFA τόσο καλύτερα θα είναι για όλους», ενώ σχετικά με το Τμήμα Αδειοδότησης, τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Γνωρίζω όμως ότι η Ομοσπονδία για λόγους που ουδέποτε εξηγήθηκαν αποφάσισε να “ξηλώσει” ουσιαστικά από τη θέση του τον μακροβιότερο Προϊστάμενο σε θέματα Αδειοδότησης μεταξύ των χωρών – Μελών της UEFA κ. Γ. Δημητρίου μόνο και μόνο για να «αλώσει» το Τμήμα Αδειοδότησης ώστε να αδειοδοτηθούν ομάδες – φαντάσματα της Superleague 2 και επειδή ο κ. Δημητρίου δεν ήταν αρεστός στο σύστημα Διοίκησης της Ομοσπονδίας».