Απολύει άλλους 10.000 εργαζόμενους η Meta...

 
Άλλες 10.000 θέσεις εργασίας θα περικόψει η Meta, μητρική εταιρεία της Facebook, σε ένα σχέδιό της να μειώσει τα έξοδα της εταιρείας. Όπως αναφέρουν στελέχη της αμερικανικής πολυεθνικής δεν θα καλυφθούν τελικά επίσης 5.000 κενές θέσεις εργασία, με αποτέλεσμα να πιέζεται ολοένα εξαιτίας των υποστελεχομένων οδηγούμενη στην υπολειτουργικότητα...

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης 11.000 απολύσεις τον Νοέμβριο, περίπου το 13% του τότε εργατικού δυναμικού της.

Φυσικά η Meta δεν είναι η μόνη που εφαρμόζει αυτή την πολιτική, καθώς και άλλες εταιρείες τεχνολογίας προσλαμβάνουν επιθετικά για τουλάχιστον δύο χρόνια και τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει να «αποδεσμεύουν» εργαζόμενους.

Στις αρχές του περασμένου μήνα, η Meta σημείωσε απώλειες κερδών, κλείνοντας το τρίτο συνεχόμενο οικονομικό της τρίμηνο με μείωση εσόδων.

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι θα μειώσει το μέγεθος της ομάδας προσλήψεων και θα κάνει περαιτέρω περικοπές στους τεχνολογικούς ομίλους της στα τέλη Απριλίου, και στη συνέχεια στους επιχειρηματικούς της ομίλους στα τέλη Μαΐου.

«Θα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψουμε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ. «Θα χρειαστεί να αποχαιρετήσουμε ταλαντούχους και παθιασμένους συναδέλφους που ήταν μέρος της επιτυχίας μας», είπε.

Η εταιρεία Menlo Park, Καλιφόρνια, έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσει το σχέδιο ανάπτυξής της στο «μετασύμπαν». Τον Φεβρουάριο είπε ότι η ύφεση της διαδικτυακής διαφήμισης και ο ανταγωνισμός από ανταγωνιστές όπως η TikTok επηρέασαν τα αποτελέσματα.

«Καθώς μίλησα για την αποτελεσματικότητα φέτος, έχω πει ότι μέρος της δουλειάς μας θα περιλαμβάνει την κατάργηση θέσεων εργασίας -και αυτό θα εξυπηρετεί τόσο την οικοδόμηση μιας πιο ευέλικτης, πιο τεχνικής εταιρείας όσο και τη βελτίωση της επιχειρηματικής μας απόδοσης για να μπορέσουμε όρος όραμα», είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ «κόβουν» το κόστος και σε άλλους τομείς, με πρωταρχικό στον εργασιακό.

Σημειώνεται ότι αυτό το μήνα, η Amazon διέκοψε την κατασκευή της δεύτερης έδρας της στη Βιρτζίνια μετά τον μεγαλύτερο γύρο απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας και τα μεταβαλλόμενα σχέδιά της σχετικά με την τηλεργασία.

Με πληροφορίες από το Associated Press