Φιάσκο η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την πολυδιαφημισμένη εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος trafficking;

 
Σε φιάσκο φαίνεται να εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών από τη Λατινική Αμερική και κυρίως από την Κολομβία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας – για την οποία έκανε διθυραμβικές δηλώσεις ακόμα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος –  συνελήφθη ένας 37χρονος αλβανικής καταγωγής, που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος και τρεις άντρες (ηλικίας 40, 33 και 31 ετών), που είχαν αναλάβει τη μεταφορά των γυναικών. Επίσης, συνελήφθησαν ένας 62χρονος στο ξενοδοχείο του οποίου γίνονταν οι ερωτικές συναντήσεις με τους «πελάτες» και τρεις γυναίκες που είχαν αναλάβει την λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, μέσω του οποίου κανόνιζαν τα ραντεβού...

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ανθρώπων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται τρία ακόμη μέλη της οργάνωσης, τα οποία και αναζητούνται.

Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι

Ωστόσο, όλοι οι κατηγορούμενοι αμέσως μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν. Στον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ.

Η μη προφυλάκιση των κατηγορουμένων σημαίνει ότι τα στοιχεία της δικογραφίας δεν ήταν αντίστοιχα με τους διθυράμβους που ακολούθησαν μετά τη σύλληψή τους.

Δηλώσεις Σπύρου Ρομποτή

Ο Σπύρος Ρομποτής

Με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης ο συνήγορός τους Σπύρος Ρομποτής δήλωσε στο  newsbreak.gr: “Οι βαρύγδουποι τίτλοι των δημοσιευμάτων, περί «διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος trafficking» και οι υπουργικές φιέστες σε πανηγυρικό κλίμα, συνοδευόμενες από δηλώσεις των αρμοδίων φορέων περί «επιτυχούς εξάρθρωσης», αποδείχθηκαν … «άνθρακες ο θησαυρός»!

Ευτυχώς, έχουν απομείνει και λειτουργοί της δικαιοσύνης που δεν επηρεάζονται από προεκλογικές επικοινωνιακές τακτικές που επιχειρούν να αναβαθμίσουν υποθέσεις ήσσονος σοβαρότητας και να τις εμφανίσουν ως δήθεν νίκη κατά της διεθνούς εγκληματικότητας”.