Qatargate – Δημητρακόπουλος: Όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται – Τι σημαίνει για την Καϊλή η αποφυλάκιση Τζόρτζι

 Με βραχιολάκι αποφυλάκιζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Βελγίου. 

Εχθές ετέθη το ερώτημα από τους ανταποκριτές στον κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο εάν η απόφαση για τον Τζόρτζι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την κ. Καϊλή ή όχι κι εκείνος απάντησε: «δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση, αν ανοίγει ο δρόμος αποφυλάκισης για την κ. Καϊλή, γιατί παρατηρώ ότι όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και όσοι δηλώνουν αθώοι παραμένουν φυλακή, κόντρα στο τεκμήριο αθωώτητας, που σημαίνει ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και όπως ανέφεραν και οι Times τουλάχιστον τις δυο – τρεις πρώτες μέρες της κράτησης ο Παντσέρι και ο Τζόρτζι βρέθηκαν στο ίδιο κελί.

Από την εισαγγελία δεν υπάρχει κάποια αντίδραση για το θέμα, υπάρχουν όμως, κατά τη δημοσιογράφο, δυο πηγές που επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι, δηλαδή ο φερόμενος ως εγκέφαλος του δικτύου που έχει σχέση με τη διαφθορά στο ευρωκοινοβούλιο και το δεξί του χέρι, ήταν στο ίδιο κελί.