Predator: Μέσω Θεσσαλονίκης το παγιδευμένο μήνυμα στον Ανδρουλάκη;...

0

 Νέος γύρος αποκαλύψεων για το μεγάλο σκάνδαλο παρακολουθήσεων, καθώς, ακόμη ένα φιλικό προς την κυβέρνηση μέσο φιλοξενεί ρεπορτάζ με λεπτομέρειες για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Τα ίχνη του Predator, σύμφωνα με... πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», οδηγούν στη Θεσαλλονίκη, καθώς το επίμαχο μήνυμα εστάλη από υπηρεσία μαζικών αποστολών sms, ενώ τα στοιχεία ενδέχεται να οδηγήσουν και στην αποκάλυψη της ταυτότητας των αποστολέων. 

Αυτά προέκυψαν από την έρευνα της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με το γραπτό μήνυμα να έρχεται από ελληνικό κινητό που φέρεται να ανήκε σε γυναίκα που δεν έχει σχέση με την δημόσια ζωή ή την πολιτική σκηνή. Το μήνυμα εστάλη στις 28 Ιουνίου, ενώ η ίδια φέρεται να δήλωσε άγνοια όταν ρωτήθηκε σχετικά. 


Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν άρση απορρήτου στο κινητό της όπου και επιβεβαιώθηκε ότι η συγκεκριμένη σύνδεση δεν είχε στείλει ποτέ sms στον Νίκο Ανδρουλάκη. Το επίμαχο γραπτό μήνυμα διαπιστώθηκε ότι εστάλη από εταιρεία call center με έδρα της Θεσσαλονίκη.

Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει σειρά υπηρεσιών, ανάμεσά τους και η μαζική αποστολή γραπτών μηνυμάτων για εμπορικούς και όχι μόνο σκοπούς.

Η έρευνα της ΑΔΑΕ, εξάλλου, διαπιστώνει ότι προκειμένου να κάνει χρήση των υπηρεσιών της, ο αποστολές του παγιδευμένου μηνύματος έπρεπε να εγγραφεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας με ένα όνομα, ένα email κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι για τη διεύθυνση email ο αποστολέας επέλεξε πάροχο με έδρα την Ελβετία, την υπηρεσία κρυπτογραφημένης αλληλογραφίας Proton Mail, αλλά το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι πως χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα για την πληρωμή καταβάλλοντας σε δύο διαδοχικές ημέρες 20 και 5 ευρώ αντίστοιχα. Η «Καθημερινή» σημειώνει ότι κάθε sms χρεώνεται 0,50 ευρώ και συμπεραίνεται ότι τις ημέρες που έλαβε το μολυσμένο μήνυμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο αποστολέας έστειλε αρκετά γραπτά μηνύματα μολυσμένα με Predator. 

Οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος αναμένεται να προχωρήσουν σε άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου στο τηλέφωνο και στην πιστωτική κάρτα σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τον αποστολέα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)