«Αριστος» με offshore στα Μάρσαλ...

 Σε μια νέα καταγγελία για βουλευτή της Ν.Δ. προχώρησε χθες ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Παύλος Πολάκης. Πιο συγκεκριμένα με ανάρτησή του... στο facebook, η οποία ήταν εμπλουτισμένη με πλήθος εγγράφων, κατηγόρησε τον βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, πως έως πρόσφατα κατείχε υπεράκτια (offshore) εταιρεία με έδρα στα Νησιά Μάρσαλ, κάτι που εννοείται πως απαγορεύεται για βουλευτή.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ο συγκεκριμένος «άριστος» βουλευτής της Ν.Δ. κατέχει offshore εταιρεία με έδρα στα Νησιά Μάρσαλ (!!!), προφανώς για να είναι «αόρατες» οι δραστηριότητές του. Για να κρύψει μάλιστα εντελώς τα ίχνη του, ο Μαντάς τοποθέτησε ως φορολογικό και νόμιμο εκπρόσωπο στην offshore «ΑEGIR SERVICES CO» έναν δικό του, απολύτως έμπιστο, αχυράνθρωπο (φωτό 2), που ο ίδιος και η σύζυγός του χρησιμοποιούν σε όλες τις εταιρείες τους (φωτό 3), την 35χρονη σήμερα Αγγελική Κωνσταντοπούλου, η οποία:

● απασχολούνταν από το ζεύγος κατά το διάστημα 2013-2022 ως υπάλληλος (πωλήτρια με μηνιαίο μισθό 650€) στο κατάστημα υποδημάτων Perla που η εταιρεία τους «ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗ-ΜΑΝΤΑΣ Ο.Ε.» διατηρεί στην Καλαμάτα. Η υπαλληλική σχέση και η στενή φιλία του ζεύγους Μαντά-Καπαρελιώτη με την Κωνσταντοπούλου αποδεικνύονται πλήρως από την Καρτέλα ασφαλισμένου (φωτό 4-8), αλλά και από τις αναρτήσεις τους στο facebook (φωτό 9-12).

● είχε ορισθεί από τη σύζυγο του Μαντά ως διαχειρίστρια και εκκαθαρίστρια σε άλλη εταιρεία της («ΓΟΥΝΑΡΗΣ Δ.-ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗ Μ. ΙΚΕ», φωτό 13), την οποία παρεμπιπτόντως το ζεύγος έχει αποκρύψει από όλες τις δηλώσεις Πόθεν Εσχες του!

● είχε ορισθεί από τον Μαντά ως διαχειρίστρια στην εταιρεία «ΤELPEL M. IKE», της οποίας μοναδικός εταίρος ήταν μέχρι πρότινος η παραπάνω offshore εταιρεία του (φωτό 14-15)!

● απασχολείται τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό γραφείο του Π. Μαντά στην Καλαμάτα».

Η απάντηση από τον βουλευτή της Ν.Δ. ήρθε επίσης μέσω facebook. Σε αυτήν αρνείται ό,τι του προσάπτει ο Παύλος Πολάκης λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με υπεράκτιες εταιρείες και πως ο λαός της Μεσσηνίας γνωρίζει ότι πολιτεύεται «με γνώμονα την ειλικρίνεια». Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στην ανακοίνωσή του δεν κάνει λόγο για κάποια μήνυση εις βάρος του κ. Πολάκη, καθώς αυτά για τα οποία τον κατηγορεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξόχως σοβαρά. Πηγές της κυβέρνησης με τις οποίες επικοινώνησε η «Εφ.Συν.» δεν επιβεβαίωσαν αλλά ούτε και διέψευσαν πάντως το γεγονός ότι ο κ. Μαντάς κλήθηκε για εξηγήσεις στο Μαξίμου. Σε κάθε περίπτωση οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα δεν τελειώνει εδώ...

Δημήτρης Τερζής

Η Εφημερίδα των Συντακτών