Le Monde για Τουλουπάκη: Στην Ελλάδα δικάζεται εισαγγελέας διαφθοράς...


 Προσπάθεια να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης Novartis και της δίωξης κατά της Ελένης Τουλουπάκη κάνει η γαλλική Le Monde σε εκτενές άρθρο της με τον τίτλο «Στην Ελλάδα, δικάζεται μια εισαγγελέας κατά της διαφθοράς».

Στο... ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις της ίδιας της εισαγγελέως η οποία σημειώνει με νόημα «ήξερα ότι αντιμετώπιζα μια πολύ μεγάλη διαφθορά, αλλά η πραγματικότητα ήταν πέρα από τη φαντασία μου» και προσθέτει «επί τέσσερα χρόνια βίωσα μια πραγματική διάσχιση της ερήμου, μια προσωπική δοκιμασία».

Η  Le Monde σημειώνει, ακόμη, ότι στην υπόθεση δεν υπήρξε καμία καταδίκη, αντιθέτως, η εισαγγελέας Διαφθοράς βρέθηκε να δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας.

Το άρθρο φιλοξενεί και δηλώσεις αναλυτή της ελληνικής πολιτικής ζωής, ο οποίος παραμένει ανώνυμος και υπογραμμίζει «όλοι φοβούνται να τοποθετηθούν σε αυτή την υπόθεση από φόβο μήπως δεχθούν επίθεση από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό είναι ανησυχητικό για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Στην προσπάθεια του ρεπορτάζ να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης επισημαίνεται πως η υπόθεση ξεκίνησε από έρευνα του FBI. Σημειώνει επίσης ότι η εταιρεία παραδέχθηκε τις δωροδοκίες ωστόσο στην Ελλάδα δεν υπήρξε καμία καταδίκη, αντίθετα η εισαγγελέας Διαφθοράς βρέθηκε να δικάζεται για «κατάχρηση εξουσίας».

Από την πλευρά του ο Κώστας Βαξεβάνης, υπογράμμισε στην εφημερίδα ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να στρέψει την προσοχή των ψηφοφόρων σε άλλα σκάνδαλα που συνδέονται με την προηγούμενη κυβέρνηση».