Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

CEO της Ryanair: Τέλος στα πολύ φθηνά εισιτήρια...

 
Απότομη αλλαγή από τον CEO της Ryanair, Έντι Γουίλσον, αναφορικά με τις πτήσεις χαμηλού κόστους.

Αν και τον περασμένο Αύγουστο είχε καθησυχάσει ότι... η αεροπορική εταιρεία θα συνέχιζε να πουλάει θέσεις με κόστος «9,99 ή 19,99 ευρώ», σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η Corriere di Torino φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη.

Και έτσι, έξι μήνες μετά την προηγούμενη δήλωση, ορίζει το τέλος της περιόδου «υπερχαμηλού κόστους τουλάχιστον για εισιτήρια στα 9,99 ευρώ». Εξηγώντας ότι, αν και παραμένει «η αεροπορική εταιρεία με τις χαμηλότερες τιμές και με τις περισσότερες συνδέσεις μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων», υπογραμμίζει πως οι «σούπερ προσφορές σήμερα, την εποχή των ακριβών καυσίμων και μετά την πανδημία, είναι δύσκολο να διατηρηθούν». Ωστόσο, προβλέπει «πολύ μικρές αυξήσεις: από 40 σε 50 ευρώ ανά δρομολόγιο και μόνο εντός 3 ετών».

Συνεχίζει εξηγώντας τα σχέδια της εταιρείας στο εγγύς μέλλον: «Το πρόβλημά μας σήμερα είναι να αγοράσουμε περισσότερα αεροπλάνα, αλλά χρειάζεται χρόνος. Αναμένουμε 50 για το καλοκαίρι και 131 τα επόμενα χρόνια. Μεγαλώνουμε με ένα εναλλακτικό επιχειρηματικό μοντέλο που έχει γίνει κυρίαρχο στην Ευρώπη σήμερα. Και έχει γίνει έτσι γιατί ο κόσμος θέλει να ταξιδεύει πολύ και φθηνά. Γιατί οι μεταφορές είναι δημοκρατικό γεγονός και πρέπει να προστατεύονται».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.