«Κεραυνοί» κατά Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο για τις υποκλοπές...

 
Στη μέγγενη των ευρωβουλευτών μπαίνει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης το κοινοβούλιο για το σκάνδαλο των υποκλοπών , με την εισηγήτρια της PEGA να μιλά σε άπταιστα ελληνικά εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά του Μαξίμου και του πρωθυπουργού.

Η Σοφί ιν’ τ  Βελντ μίλησε... στη συζήτηση με θέμα «η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου» και δεν μάσησε τα λόγια της υπογραμμίζοντας ότι «το δημοκρατικό κράτος απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα».
«Η δουλειά μας δεν είναι να προστατεύουμε το ένα πολιτικό κόμμα ή το άλλο. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την ελληνική δημοκρατία για όλους» είπε η Ολλανδή ευρωβουλευτής για να τονίσει ότι «το χρώμα συναγερμού στην κλίμακα των απειλών είναι πορτοκαλί. Είμαστε όλοι πιστοί στις πολιτικές μας οικογένειες αλλά αυτή η πίστη δεν πρέπει να υπερβαίνει αυτό που κάνουμε. Η δουλειά μας δεν είναι να προστατεύουμε το ένα πολιτικό κόμμα ή το άλλο. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την ελληνική δημοκρατία για όλους, όλοι μαζί» 

Προειδοποιήσεις από τον Κύρτσο

Τοποθέτηση έκανε και ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και νυν του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος (θύμα παρακολούθησης και ο ίδιος) ο οποίος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου από τον Κ. Μητσοτάκη.

«Αλλιώς...καληνύχτα Ευρώπη και καλή τύχη!» τόνισε με νόημα για να προσθέσει τα εξής:

Μόλις άσκησε κριτική στον Μητσοτάκη αποκλείστηκε από την κρατική τηλεόραση.
Όταν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
Τα τηλέφωνα του επισυνδέθηκαν από την ΕΥΠ για 18 μήνες αφού χαρακτηρίστηκε ο ίδιος απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Ο Γιώργος Κύρτσος μίλησε ακόμη για τις επιθέσεις προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, για να σημειώσει ότι ο πρωθυπουργός «άλλαξε τον νόμο για να ελέγξει προσωπικά την ΕΥΠ και ανέπτυξε ένα σύστημα μαζικών παρακολουθήσεων μαζί με τον έμπιστο ανιψιό του Δημητριάδη».

«Άλλαξε επίσης τον νόμο για να μην έχουν δικαίωμα τα θύματα των υποκλοπών, όπως εγώ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης, να πληροφορούνται τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούνται και το αποτέλεσμα της παρακολούθησης, για μια περίοδο τουλάχιστον 3 ετών» είπε για να προσθέσει ότι λυπάται για την απουσία των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την ευρωπαϊκή προσπάθεια υπεράσπισης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.