Να μην εργαστούν στις ακραίες συνθήκες ζητούν οι οδηγοί μηχανών...

0

Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να είναι προ των πυλών, οι εργαζόμενοι οδηγοί δικύκλου διατυπώνουν ένα εύλογο αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας. 

Συγκεκριμένα, στη σχετική επιστολή προς το Υπουργείο, η... Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) ζητά να εκδοθεί ανακοίνωση – οδηγία για παύση και απαγόρευση της διανομής και οποιασδήποτε εξωτερικής εργασίας για το διάστημα από την Κυριακή 5 έως και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Η ΣΒΕΟΔ θυμίζει μάλιστα ότι κάτι ανάλογο είχε πράξει το Υπ. Εργασίας το 2021. 


Αφού η ΣΒΕΟΔ τονίζει ότι ο Υπουργείο θα πρέπει να διαφυλάξει τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων οδηγών δικύκλου, ταυτόχρονα το καθιστά υπεύθυνο για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας

Προς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Από:
Πρωτοβάθμιο Ομοιοεπαγγελματικό Σωματείο για ταχυμεταφορείς (courier), ταχυδιανομείς (delivery) και Υπαλλήλους Εξωτερικών Εργασιών, «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου» (Σ.Β.Ε.Ο.Δ).

Θέμα: Παύση εργασιών σε ακραία καιρικά φαινόμενα (05/02/2023-07/02/2023)

Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη του επόμενου τριημέρου την Κυριακή (05/02/2023) θα υπάρξει  χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο Αττικής που θα κορυφωθεί την Δευτέρα (06/02/2023). Η οδήγηση σε τέτοιες συνθήκες καθίσταται επικίνδυνη, κατ’ επέκταση αδύνατη. Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και επιπλέον μπορούν να προκληθούν ατυχήματα λόγω περιορισμένης ορατότητας, ολισθηρότητας και συνεπώς κακής και επικίνδυνης κατάστασης του δρόμου.

Ζητάμε από το υπουργείο, να εκδώσει ανακοίνωση – οδηγία για παύση και απαγόρευση της διανομής και οποιασδήποτε εξωτερικής εργασίας με δίκυκλο, όπως άλλωστε έπραξε σε ανάλογη περίπτωση το 2021. Σε περίπτωση που κάποιος εργοδότης την αγνοήσει να του επιβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο.

Θεωρούμε αναγκαία την έκδοση ανακοίνωσης- οδηγίας, από το υπουργείο για να διαφυλάξει την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων οδηγών δικύκλου, κούριερ ταχυμεταφορείς-διανομείς – ταχυδιανομείς και υπάλληλοι εξωτερικών χώρων εργασιών με δίκυκλο.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει ν’ αναλάβει την ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παραθέτουμε και link από την πρόβλεψη του καιρού: https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=12

Μετά τιμής
Συνέλευση Βάση Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)