Προειδοποίηση από τους δικαστές ότι βάσει του νέου νόμου θα απορριφθεί το «κόμμα Πολάκη» στον Άρειο Πάγο

 
Πολύ λίγοι αντιλήφθηκαν το νόημα των δηλώσεων της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κυρία Μαργαρίτας Στενιώτη, η οποία είπε ξεκάθαρα ότι η χθεσινή ανάρτηση Π.Πολάκη «θέτει θέμα συνταγματικής νομιμότητας».

Θέμα συνταγματικής νομιμότητας για ποιον; Φυσικά όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ που τον απέπεμψε αλλά για τον ίδιο ή μάλλον για ένα πιθανό μελλοντικό κόμμα του Π.Πολάκη με βάση το νέο νόμο που πέρασε η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό

Τι λέει ο νόμος αυτός; Ότι όποιο κόμμα θέτει υποψηφιότητα για τις εκλογές θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Αρείου Πάγου ότι «εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Εδώ τι έχουμε; Τις δηλώσεις της Μαργαρίτας Στενιώτη η οποία λέει σαφέστατα ότι:

«Σε δημοκρατικά πολιτεύματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν δηλώσεις, όχι μόνο πολιτικού αλλά οποιουδήποτε προσώπου για ομαδικές εκκαθαρίσεις θεσμικών οργάνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (…) Η συγκεκριμένη ανάρτηση – η λίστα των ονομάτων, το κολάζ των φωτογραφιών – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Διότι η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου αλλά βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αλλά θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της».

«Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας».

Ωστόσο, υπάρχει θέμα και στο δεύτερο μέρος, το οποίο «παραβλέπουμε». Συνιστά «μια προαναγγελία χειραγώγησης των θεσμών της Δικαιοσύνης. Ομιλεί περί εκδίωξης δικαστών, περί εθελουσίας εξόδου και δημιουργεί μία νέα σχολή δικαστών, μέσα από την οποία θα προσλάβουμε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας δικαστές. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου».

Με δηλώσεις όπως αυτές λύνονται τα «χέρια» στον Άρειο Πάγο να μην επιτρέψει την κάθοδο στις εκλογές ενός μελλοντικού «κόμματος Πολάκη».

Και μια και αναφερόμαστε στον πρώην υπουργός εδώ πρέπει να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό:

Ο Π.Πολάκης ήταν η επιθετική αιχμή του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής του τομέα Διαφάνειας.

Όλα τα σκάνδαλα που προκάλεσαν τριγμούς στην κυβέρνηση, αυτός τα εντόπισε, τα αποκάλυψε και τα ανέδειξε.

Με την αποπομπή του η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας απαξιώνει και το έργο του ή το θέτει σε… δεύτερη μοίρα.

Κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε από μόνος του να βάλει πολιτικό «αυτογκόλ».

Το σίγουρο είναι ότι ο Π.Πολάκης ενοχλούσε πολύ τελικά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και θα ενοχλήσει ακόμα περισσότερο αν κάνει και δικό του κόμμα.

Διότι απλούστατα κανείς δεν θα τον θέλει να συνεχίσει στο άμεσο μέλλον αυτό που κάνει έχοντας και το σχετικό «know how» αλλά και τους κατάλληλους «πληροφοριοδότες» στις κατάλληλες θέσεις

Στο στενό κύκλο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει φανατικούς θαυμαστές και εγκρίνουν τις ιδέες του και τις πρακτικές του.

Συνεπώς ο νέος νόμος μπορεί να τύχει εφαρμογής ακόμα και σε αυτή την περίπτωση.

Κακώς πίστεψαν κάποιοι ότι δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το «κόμμα Κασιδιάρη».