Στην αντεπίθεση ο Ανδρουλάκης μετά τις διαρροές...


 Αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω είναι στο ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς τις εκλογές 2023 και δη αν ο οποιοσδήποτε αφήνει υπόνοιες για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του κόμματος, χθες, από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου έσπευσε να ξεκαθαρίσει με νόημα ότι «Όσο και να προσπαθούν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που θυμίζουν QAnon και Τραμπ να... λυγίσουν την αποφασιστικότητά μου να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα».

Το μήνυμα ουσιαστικά είχε αποδέκτη το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς από εκεί θεωρούν ότι προέρχονται τα δημοσιεύματα και μάλιστα είναι στοχευμένα προκειμένου να υποστεί (νέο) πλήγμα το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τη Νέα Δημοκρατία. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ίδια ομιλία υπογράμμισε ότι ακόμα και το αίτημά που έχει καταθέσει από το φθινόπωρο μαζί με έγκριτους συνταγματολόγους, ώστε να διαπιστωθεί αν η Ελληνική Κυβέρνηση όταν τον παρακολουθούσε το 2021, παραβίαζε τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες για την ασυλία του, σήμερα γίνεται αντικείμενο συκοφαντίας. «Παρουσιάζεται από διαπλεκόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως μία προσπάθειά μου να προστατευτώ από ένα δήθεν σκάνδαλο που εμπλέκονται τρίτες χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Ανδρουλάκης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στον πρωθυπουργό, τον οποίο ουσιαστικά κατηγόρησε ευθέως ότι βρίσκεται πίσω από την παρακολούθησή του. «Ένας στενός πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του Πρωθυπουργού εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ, παρακολουθούσε με το αιτιολογικό του δήθεν «εθνικού κινδύνου» εκτός από εμένα, δημοσιογράφους, Ευρωβουλευτές  ακόμη και εν ενεργεία Υπουργό αλλά και ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων[…] Δύο φορές ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε τη νομοθεσία για να αποτρέψει τη νόμιμη ενημέρωση των στόχων», είπε  παρουσιάζοντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό ως τον ιθύνων νου πίσω από τις παρακολουθήσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν στενά την προσπάθεια συγκεκριμένων ανθρώπων να στοχοποιήσουν τον ίδιο τον κ. Ανδρουλάκη και να πλήξουν το προφίλ του (θεωρείται εκ των πιο δημοφιλών πολιτικών αρχηγών). Αυτό ουσιαστικά τονίζουν εξυπηρετεί δύο στόχους:

-αφενός να εμφανιστεί ότι η παρακολούθησή του έγινε για συγκεκριμένους δήθεν λόγους (και άρα δεν ήταν «παράνομη»), όχι πολιτικούς και

-αφετέρου προκειμένου το κόμμα να απωλέσει την δυναμική του. Όπως σημειώνουν τα ίδια στελέχη τέτοια δημοσιεύματα δεν πρόκειται να μένουν αναπάντητα… 

Αλέξανδρος Διαμάντης

ethnos.gr