Εδώ όλα βαίνουν καλώς...


Βροχή τα κακά μαντάτα από την Ε.Ε. Επιτροπές και παράγοντες των Βρυξελλών έχουν φαίνεται βάλει στο μάτι τις πρακτικές του Mεγάρου Μαξίμου και έχουν βαλθεί να γκριζάρουν την ειδυλλιακή εικόνα που έχουν χτίσει με τόσο κόπο και τόσο χρήμα οι κόλακες που αποθεώνουν τον κυβερνήτη, παρουσιάζοντάς τον ως τον πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό ηγέτη που γνώρισε ο τόπος την περίοδο της μεταπολίτευσης. Θα... μπορούσαν να πουν -υπερβάλλοντας κομματάκι- «τον πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους», αλλά είναι σεμνοί και ταπεινοί και δεν θέλουν να κατηγορηθούν για αλαζονεία από τους μίζερους και τους ξινισμένους, οι οποίοι καραδοκούν για να ξεράσουν τη χολή τους. Εξεπλάγησαν δυσάρεστα με το αυστηρό μήνυμα που έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το θέμα της ελευθερίας του Τύπου η αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα. Επεσαν από τα σύννεφα. Δεν το περίμεναν. Ευτυχώς δεν χτύπησαν.

Στην ανάρτησή της για τη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ανέφερε ότι «συζητήσαμε τις ελληνικές συστάσεις για την 3η έκθεση του Κράτους Δικαίου, καθώς και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τα fake news και τις παρακολουθήσεις». Και πρόσθεσε: «Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται από τη χρήση κακόβουλων λογισμικών και η ελευθερία του Τύπου να διαφυλάσσεται». Πώς να χωνέψεις αυτούς τους απρεπείς υπαινιγμούς, αυτές τις βέβηλες παρατηρήσεις; Πού να πάει το μυαλό σου; Μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο για να πληγεί η κυβέρνηση; Είναι απορίας άξιο που οι εταίροι μας παίρνουν τοις μετρητοίς όσα καταγγέλλουν οι ακροαριστεροί λαϊκιστές στην Ελλάδα. Είναι απορίας άξιο που οι φίλοι μας στην Ευρώπη δίνουν βάση στη ζαβλακωμένη κριτική που ασκούν ορισμένα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κάποιες ύποπτες διεθνείς συλλογικότητες που κατασκευάζουν καταλόγους της ντροπής για να τοποθετήσουν την πατρίδα μας στην 108η θέση στα θέματα της ελευθερίας του Τύπου, ενώ θα έπρεπε να τη βάζουν τουλάχιστον στην πρώτη πεντάδα για να μην πούμε στην κορυφή μόνη της-άλλωστε εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Αναρωτιέται κανείς (για τους καλόπιστους μιλάμε και όχι για τους επαγγελματίες της διαβολής) γιατί οι σύμμαχοί μας δεν εννοούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι στην Ελλάδα όλα βαίνουν καλώς.

Τα στοιχεία είναι αποστομωτικά και αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο πιο άρτιος πρωθυπουργός του αιώνα που διανύουμε εφαρμόζει χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες, τιμωρεί παραδειγματικά όσους τους παρακάμπτουν (εκτός από τον εαυτό του φυσικά γιατί αυτός είναι υπεράνω υποψίας), δεν επιτίθεται σε μέσα ενημέρωσης, αντιθέτως τα αγαπάει και φροντίζει να τα ενισχύει με ακριβοδίκαιες λίστες, δεν θυμώνει όταν φιλικά του δίκτυα τον πολεμούν, δεν κυνηγάει δημοσιογράφους, ανέχεται στωικά τις συκοφαντίες που εκτοξεύουν εναντίον του και εναντίον μελών της οικογένειάς του και αποκρούει σθεναρά (αν χρειαστεί και με νόμιμες επισυνδέσεις εφόσον συντρέχουν εθνικοί λόγοι) τις σκευωρίες και τις συνωμοσίες που οργανώνουν οι εχθροί του περίλαμπρου έθνους, οι εχθροί της δημοκρατίας, οι εχθροί της Ευρώπης, οι εχθροί της λαοπρόβλητης κυβέρνησης, οι εχθροί πάσης φύσεως γενικώς.


Η απάντηση της κυβέρνησης στο μήνυμα που της έστειλε η Βέρα Γιούροβα είναι σαφής: Λάθος πόρτα χτυπήσατε. Δεν μας αγγίζουν οι ενστάσεις σας. Εδώ τα πάντα λειτουργούν άψογα. Δεν θα επιτρέψουμε στους οπαδούς των τριτοκοσμικών καθεστώτων να μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας. Και για να σας το πούμε αλλιώς: «έχουσι γνώσιν οι ιδιοκτήτες της χώρας».