Οι εκλογές αυτές σίγουρα βρωμάνε, βρες τη σαπίλα…


 Με το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα να έχει πάρει πλέον διεθνείς διαστάσεις, έρχεται και ο Guardian – σε συνεργασία με δεκάδες άλλα μεγάλα ΜΜΕ (Le Monde, Der Spiegel, El País κ.α.) – να προσθέσει επιπλέον ερωτηματικά κι αμφιβολίες στους ψηφοφόρους για τη διαδικασία και τη διαφάνεια των επικείμενων εκλογών. 

Δεν λέω ότι θα... είναι βρώμικες οι προσεχείς εκλογές, λέω όμως ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ότι θα γίνουν καλώς; Εγώ πάντως δεν είμαι…

*** Μετά από μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα, ο Guardian αποκάλυψε οργανωμένη χειραγώγηση τουλάχιστον 33 εκλογικών διαδικασιών σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, από ισραηλινούς χάκερς και πρώην πράκτορες.

«Οι Έλληνες δεν χειραγωγούνται» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου για το δημοσίευμα του Guardian. Μάλλον γιατί η ψηφιοποίηση της χώρας, την οποία υπενθυμίζω ζητούν και οι Ιάπωνες, έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που τέτοια φαινόμενα καταστέλλονται αυτόματα, ε; 

Τρομάρα σας, που δεν μπορείτε να μοιράσετε δυο γαϊδουριών άχυρο, αλλά ξέρετε κι από χάκινγκ.

*** Κι αυτό ακριβώς εννοώ. Ο Οικονόμου μιλά με αλαζονικό ύφος για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, χωρίς να δώσει την παραμικρή απάντηση ότι η κυβέρνηση το εξετάζει, το παρακολουθεί, κάτι τέλος πάντων. Ό,τι ακριβώς συνέβη, δηλαδή και με τις υποκλοπές μέσα και έξω από τη Βουλή. Καμία εξήγηση που να βγάζει νόημα. Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη και στην τρίτη και σε όλες, γενικώς.

Σας βρωμάνε και σας οι εκλογές;

*** Ο Μητσοτάκης δέχθηκε ερώτηση από το Ράδιο Καψούρα της Πτολεμαΐδας για το πόσο καψούρης είναι. Εντάξει, μπορεί το Documento να μην παίρνει ερωτήσεις, αλλά παίρνει ο ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο Καψούρα. Το καλύτερο, δε, είναι ότι για να απαντήσει κοιτούσε τα χαρτιά του…

*** Ο ιδιοκτήτης του σταθμού έκανε και δηλώσεις την επόμενη μέρα στην ΕΡΤ. Μπορεί να μην μάθαμε από την ΕΡΤ για τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών, όπως τουλάχιστον μάθαμε γιατί έκανε αυτή την ερώτηση ο συμπαθής ραδιοφωνικός παραγωγός.

*** «Δεν το έχουμε πει ποτέ» απάντησε ο Μάκης Βορίδης όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τού θύμισε ότι προεκλογικά η ΝΔ έλεγε ότι θα διατηρήσει τη 13η σύνταξη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός για το χιούμορ του, του είπε ότι αν ισχύει αυτό να τον κεράσει ένα ουίσκι και ο υπουργός Εσωτερικών δέχθηκε.

Και όπως αποδεικνύεται, όχι απλά το είχαν πει, αλλά το είχε πει και ο ίδιος και μάλιστα στην ΕΡΤ, όχι στο Ράδιο Καψούρα.

Θα το πληρώσει, λέτε, ο Βορίδης το στοίχημα; Όσο ο Μητσοτάκης θα πάει σε ντιμπέιτ με τον Τσίπρα...

Η Ντάμα 

documentonews.gr