Το πιο θερμό χειροκρότημα μετατράπηκε σε… γέλιο...


 Στιγμή αμηχανίας για τον πρωθυπουργό στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας με θέμα: «4 χρόνια έργο για την Παιδεία-Αλλαγή στην πράξη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που μιλούσε στο Μέγαρο Μουσικής, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μικρή ομάδα πολιτών που με... τρανταχτά γέλια επέλεξαν να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους.

Είχε προηγηθεί το άγριο ξύλο από τις δυνάμεις της αστυνομίας στους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονταν έξω από το Μέγαρο Μουσικής.

«Θα ήθελα να επιφυλάξετε το πιο θερμό σας χειροκρότημα όχι σε μένα, αλλά σε αυτούς που έκαναν πράξη αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο παρουσιάσαμε, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους φοιτητές, τα στελέχη του υπουργείου παιδείας».

Δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση και συγκίνηση βλέποντας την ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια, αλλά κυρίως ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες των συμπολιτών μας, τους οποίους με κάποιο τρόπο ακούμπησε αυτή η πολύ σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία υλοποιούμε. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεγάλη δόση ενθουσιασμού για το έργο της κυβέρνησής του.

Όταν έφτασε στο σημείο να πλέξει το εγκώμιο των πολιτικών που εφαρμόζει το αρμόδιο υπουργείο για την διεύρυνση του ωραρίου στα σχολεία λέγοντας ότι γίνεται «ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο», τα γέλια ήχησαν στην αίθουσα της εκδήλωσης χαλώντας τη φιέστα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με έναν μορφασμό ενόχλησης και προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία του ωστόσο, τα γέλια συνεχίστηκαν, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται εμφανώς σε αμήχανη θέση. «Χαίρομαι που σας ακούω χαρούμενους. Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας. Να ακούμε όλες τις απόψεις» είπε αρχικά και αναρωτήθηκε «αν η προηγούμενη κατάσταση στην παιδεία ήταν για γέλια ή για κλάματα».

Στο σημείο εκείνο υπήρξε παρατεταμένο χειροκρότημα για να καλυφθούν τα γέλια και ο πρωθυπουργός συνέχισε αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες, το αποδείξαμε στην πράξη. Ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει γίνει πρέπει να έχει συνέχεια. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι αν υπάρχει ένα πεδίο όπου οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της δικιάς μας παράταξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε επίπεδο αντίληψης, σε επίπεδο ιδεοληψιών που έρχονται από το χθες, είναι τόσο έντονο είναι ο τομέας της παιδείας».

Κατέληξε λέγοντας πως η Ν.Δ. πρέπει να συνεχίσει για να μην ακυρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο «το οποίο έγινε και να μην επιστρέψουμε σε άλλες εποχές, τις οποίες θέλουμε να αφήσουμε πίσω»...

efsyn.gr