Μετά το «έπος Φουρθιώτη» η ΕΛΑΣ στον αστερισμό του παρουσιαστή Κοκλώνη


 Ένα πόρισμα 80 σελίδων από την Αρχή για την Αντιμετώπιση του Μαύρου Χρήματος σταμάτησε μια χρηματοδότηση που αν μη τι άλλο θα την χαρακτήριζε κανείς «περίεργη». Εταιρεία του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Νίκου Κοκλώνη, η οποία φέρεται να οφείλει προς το Δημόσιο περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ, επρόκειτο να επιδοτηθεί από ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αναπτύξεως με ποσόν 9,7 εκατομμυρίων ευρώ!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», δεδομένου ότι εις το επίκεντρον της υποθέσεως ευρίσκεται ένα προβεβλημένο πρόσωπο του τηλεοπτικού χώρου, αυτό παραπέμπει (χωρίς να είναι η ίδια υπόθεση) στην αλήστου μνήμης περίπτωση του Μένιου Φουρθιώτη. Κάτι που σημαίνει ότι η διαφθορά εξακολουθεί να κατατρύχει τον δημόσιο βιο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, η Ανεξάρτητη Αρχή ομιλεί περί εγκληματικής οργανώσεως. Οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις καταδεικνύουν το πολύ σοβαρό έργο που επιτελείται από τις ανεξάρτητες αρχές, παρά τις προσπάθειες που προσφάτως κατεβλήθησαν με στόχο να τις απαξιώσουν. Νωπές είναι οι μνήμες των επιθέσεων που εδέχετο ο Χρήστος Ράμμος, ο πρόεδρος της Ανεξαρτήτου Αρχής για την Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όταν ξεσπούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο στον πρόεδρο της Αρχής για το μαύρο χρήμα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ήδη, στην δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πασίγνωστου τηλεοπτικού παραγωγού όπως και στενών συνεργατών του που κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, προχώρησε η Αρχή, για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η έγκαιρη παρέμβασις του τελευταίου συνέβαλε ώστε να μπλοκαρισθεί την τελευταία στιγμή οικονομική επιδότησις προς τον συγκεκριμένο παραγωγό από το Υπουργείο Αναπτύξεως, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα δεν εκταμιεύθηκαν. Όμως βάσει του 80σέλιδου πορίσματος του κ. Βουρλιώτη, έχει ήδη προκληθεί ζημία στο Δημόσιο 22 εκατ. ευρώ από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για το οποίο ελέγχεται ο παρουσιαστής.

Ο ίδιος θεωρείται αρχηγός της εγκληματικής οργανώσεως και αναμένεται, μετά από αίτημα της Αρχής, να ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για απάτη εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργανώσεως και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητος. Μέλη της οργανώσεως θεωρείται ότι κινούνται παρανόμως στο εξωτερικό για το ξέπλυμα χρήματος.

Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά πρόσωπα, συνεργάτες του παραγωγού, μεταξύ των οποίων και Αλβανός, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών, και είναι ήδη προφυλακισμένος. Επίσης ερευνάται ο ρόλος των εκπροσώπων 15 εταιρειών που είχε συστήσει ο πρωταγωνιστής, μέσω των οποίων ζημίωσε το Δημόσιο με 20 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Νίκος Κοκλώνης, πάντως, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε χθες, διαψεύδει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδος Documento, η οποία απεκάλυψε ότι το όνομά του αναφέρεται στο πόρισμα Βουρλιώτη. Υποστηρίζει συγκεκριμένα: «Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο. Αναρωτιέμαι πως το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον “ελεγχόμενο”, δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό».

Ακόμη αναφέρει: «Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο».

Πηγή: Εστία