Κύπελλο Ιταλίας: Αποκλεισμός-σοκ για τη Ρόμα από την Κρεμονέζε


 Μπορεί στη Serie A η Κρεμονέζε να δυσκολεύεται πάρα πολύ και να είναι στην τελευταία θέση, στο κύπελλο Ιταλίας όμως πετάει και είναι πλέον στον ημιτελικό, αφού μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Νάπολι εκτός έδρας στον προηγούμενο γύρο, απέκλεισε τώρα και τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, επίσης εκτός έδρας, επικρατώντας με 2-1 στο Ολίμπικο.

Οι Ρωμαίοι ήταν το φαβορί αλλά αυτό δεν το έδειχναν με την απόδοσή τους, αφού σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν κακοί. Γεγονός που γινόταν ακόμη χειρότερο από τη στιγμή που ήταν και πίσω στο σκορ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέσερς στο 28′, μετά το λάθος από τον Κουμπούλα και την ανατροπή του από τον Ρουί Πατρίσιο στο τετ α τετ.

Η Κρεμονέζε, επομένως, πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και με το ξεκίνημα του β’ μέρους, στο 49′ συγκεκριμένα, ήρθε και το 0-2 από το αυτογκόλ του Τσέλικ μετά το γύρισμα του Οκερέκε! Ο Μουρίνιο, ο οποίος είχε κάνει 4 αλλαγές με την έναρξη του β’ μέρους, έκανε αμέσως μετά και την 5η αλλά αυτό δεν αρκούσε για να αποφευχθεί το μοιραίο.

Η Ρόμα προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, είχε κάποιες ευκαιρίες και στάθηκε άτυχη στο 77′ με το δοκάρι του Άμπραχαμ, καταφέρνοντας τελικά απλά να μειώσει σε 1-2 στο 94′ με σουτ του Μπελότι εντός περιοχής. Μεγάλη, ακόμη μία, πρόκριση λοιπόν για την Κρεμονέζε, η οποία στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα.