Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη θα ζητήσει η Εισαγγελία


 Για την ανάρτησή του στο facebook και όσα αναφέρει για τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτές της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Στις επίμαχες αναρτήσεις υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου, που τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόφαση του για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώ ο Παύλος Πολάκης βάζει, επιπλέον, στο «κάδρο» δημοσιογράφους και τραπεζίτες.

Σε ότι αφορά το σκέλος της έρευνας σχετικά με τον Παύλο Πολάκη η Εισαγγελία, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του προκειμένου να κληθεί σε εξηγήσεις.

«Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί την «άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας» με ανακοίνωση της που έχει τίτλο: «σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας».

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας» τονίζουν δικαστές και εισαγγελείς σημειώνοντας ότι « Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου