Κυβέρνηση τραπεζιτών και σχολαρχών...


 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε λίγο πριν τις κάλπες να αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες στο έλεος των funds και μια χώρα δίχως Εθνικό Θέατρο. Θα πει κανείς, μα πώς συνδέεται το θέμα των πλειστηριασμών με τους σπουδαστές και τους καθηγητές των θεάτρων; Η απάντηση δεν είναι... δα και τόσο σύνθετη.

Η Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή που επανήλθε στις καρέκλες της εξουσίας, την οποία στερήθηκε από το 2015, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι θα κυβερνήσει με τη στήριξη των ισχυρών και των συμφερόντων, ενώ παράλληλα θα οικοδομήσει δομές αυταρχικής διακυβέρνησης και καθεστώτος.

Με το καλημέρα ο πρωθυπουργός φρόντισε να ξεπληρώσει το πρώτο γραμμάτιο στους τραπεζίτες, νομοθετώντας την ασυλία τους. Η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν ήρθε εν κενώ. Η κατάργηση του Πτωχευτικού Νόμου, ο οποίος εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν επέτρεψε κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, έδειξε τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο Πτωχευτικός της Ν.Δ. γράφτηκε από τους τραπεζίτες.

Εξάλλου, ο Στουρνάρας φρόντισε από τον περασμένο Δεκέμβριο να «προβλέψει» την απόφαση των δικαστών. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκρουσε τότε τον κώδωνα του κινδύνου, καταθέτοντας πρόταση μομφής στον υπουργό Οικονομικών. Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου ανοίγει τον δρόμο σε τσουνάμι πλειστηριασμών, και μάλιστα άμεσα. Την ίδια ώρα χιλιάδες δανειολήπτες βλέπουν τη δόση τους να αυξάνεται ως συνέπεια της κούρσας των επιτοκίων. Απούσα και εδώ η κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση που κυβερνά με τους τραπεζίτες για τους τραπεζίτες, με τα κοράκια για τα κοράκια. Μια κυβέρνηση που μισεί τον Πολιτισμό, τον οποίο βάζει απέναντι με μοναδικό σκοπό την εμπορευματοποίηση και την εξυπηρέτηση των σχολαρχών και των ιδιωτικών κολεγίων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει τα τελικά χτυπήματα στην κοινωνία. Στη μεσαία τάξη, στους αδύναμους, στο λαϊκό νοικοκυριό, στους νέους, στους καλλιτέχνες, στους συνταξιούχους. Άλλη απάντηση από την πολιτική αλλαγή άμεσα, εδώ και τώρα, δεν υπάρχει.

Η μόνη άμυνα είναι η επίθεση, η αντίσταση στη λαίλαπα Μητσοτάκη, η δημιουργία, η νέα σελίδα για τη χώρα και την κοινωνία. Για να μπούμε ξανά σε ράγες προόδου και Δημοκρατίας.

Η ΑΥΓΗ