Λίβερπουλ και Έβερτον ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους σεισμοπαθείς

0

 
Με αφορμή την τραγωδία που προκάλεσε στην Τουρκία και τη Συρία ο φονικός σεισμός τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) το ποδόσφαιρο δείχνει για ακόμη μια φορά τον ενωτικό του χαρακτήρα και η Λίβερπουλ και η Έβερτον ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ενωθούν για να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς την στιγμή που τα θύματα έχουν ξεπεράσει τις 22.000.

Οι δύο ομάδες του Μέρσεϊσάιντ θα αναμετρηθούν σε ντέρμπι στο «Άνφιλντ» τη Δευτέρα (13/2) για την Premier League και αποφάσισαν οι φανέλες που θα φορέσουν οι παίκτες των δύο ομάδων να δημοπρατηθούν και τα έσοδα που θα προκύψουν....

από την πώλησή τους να δοθούν στους σεισμοπαθείς. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν πάρει κι άλλες πολλές ομάδες και παίκτες τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ αυτών κι ο Τούρκος διεθνής κεντρικός αμυντικός Μερίχ Ντεμιράλ.

Παράλληλα, δωρεές θα κάνουν και η Premier League – θα δώσει 1,1 εκατομμύρια ευρώ – και η UEFA – θα δώσει 200.000 ευρώ.

Η Λίβερπουλ και η Έβερτον αποφάσισαν να αφήσουν την αντιπαλότητά τους στην άκρη και να ενωθούν για έναν ανώτερο σκοπό, τη βοήθεια προς εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη αυτή την στιγμή.

Έτσι, όπως ανακοίνωσαν, μετά τη λήξη του πολυαναμενόμενου μεταξύ τους ντέρμπι τη Δευτέρα (13/2), οι παίκτες τους θα υπογράψουν τις φανέλες που φόρεσαν έτσι ώστε να δημοπρατηθούν. Το 100% των εσόδων της δημοπρασίας θα δοθεί στην Επιτροπή Έκτακτων Καταστροφών και από εκεί θα γίνει η διανομή του, με στόχο τη στήριξη των ατόμων και των περιοχών έχουν πληγεί από τον σεισμό.

«Οι πάντες και στους δύο συλλόγους αισθάνονται βαθιά θλίψη από την καταστροφή και τη σημαντική απώλεια ανθρώπων, που έφερε ο σεισμός και το ποσό από την δημοπρασία θα βοηθήσει να μαζευτούν τα απαραίτητα υλικά αγαθά προς αυτούς που έχουν πληγεί. Πάνω από 22.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια των σεισμών, πολλοί έχουν τραυματιστεί ή αγνοούνται.

Νοσοκομεία και σχολεία είναι ανάμεσα στα κτίρια που έχουν καταστραφεί και με τις κακές καιρικές συνθήκες που αναγκάζονται να υποστούν οι δύο χώρες, η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αυξηθεί. Οι σκέψεις όλων στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ συνεχίζουν να είναι μαζί με όλους αυτούς που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό της Δευτέρας», ανέφερε η ανακοίνωση των συλλόγων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)