Εικόνες ντροπής με πεταμένα ρούχα για σεισμόπληκτους...


 Εικόνες ντροπής είδαν το φως της δημοσιότητας απ' το κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής, όπου τις τελευταίες ημέρς συγκεντρώνονταν είδη για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Εκεί βρέθηκε... ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης, που απαθανάτισε πεταμένα στο οδόστρωμα κυρίως ρούχα που κάποιοι κάτοικοι της Αττικής σκέφτηκαν να στείλουν ως βοήθεια στους ανθρώπους που έμειναν στον δρόμο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.


Χθες, στο μεταξύ, με ανάρτησή της στο Facebook,η Περιφέρεια Αττικής αναφερόταν σε «μια από τις μεγαλύτερες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔ'ΣΝΑ», που επρόκειτο να ξεκινήσρι το πρωί  της Κυριακής από το ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) με προορισμό την Τουρκία.

Με αφορμή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την αλυσίδα αγάπης που στήσαμε μαζί με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, τους Δήμους και τον ΙΣΑ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας και η σημαντική συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους γείτονές μας, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιά. Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες της Αττικής για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι προκειμένου να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά».