Τι γίνεται με τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίπτονται πάνω από τις ΗΠΑ;...

0


 Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι σήμερα το τι ήταν τα τρία ιπτάμενα αντικείμενα που έχει καταρρίψει πάνω από τη Βόρεια Αμερική τις τελευταίες ημέρες.  

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν διέταξε την Κυριακή να καταρριφθεί άλλο ένα αντικείμενο, το τέταρτο συνολικά αυτόν τον μήνα.

Ένας στρατιωτικός διοικητής δήλωσε... ότι θα μπορούσε να πρόκειται για αερόστατα ή ένα είδος προωθητικού συστήματος. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξωγήινα αντικείμενα. 

Το τελευταίο αντικείμενο, που καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον στο Μίσιγκαν, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά περιγράφηκε από αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας ως μια μη επανδρωμένη «οκταγωνική δομή». Καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-16 χθες το μεσημέρι. 

Στο μεταξύ, ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Γκλεν βαν Χερκ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε απειλή από αυτά τα αντικείμενα

«Δεν πρόκειται να τα κατηγοριοποιήσω ως αερόστατα. Τα αποκαλούμε αντικείμενα για κάποιο λόγο. Αυτό που βλέπουμε είναι πολύ, πολύ μικρά αντικείμενα που παράγουν πολύ, πολύ χαμηλή διατομή ραντάρ», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα το αναλάβουν οι υπηρεσίες πληροφοριών. Σε ερώτηση για το αν πρόκειται για εξωγήινα αντικείμενα απάντησε: «Δεν έχω αποκλείσει τίποτα προς το παρόν».

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω εμφανίσεις των αντικειμένων στα ραντάρ έρχονται μερικές ημέρες μετά την κατάρριψη φερόμενου κινέζικου κατασκοπευτικού μπαλονιού στις ακτές της Νότιας Καρολίνας. Η Κίνα αρνήθηκε ότι το αντικείμενο χρησιμοποιήθηκε για κατασκοπεία και δήλωσε ότι επρόκειτο για μια συσκευή παρακολούθησης του καιρού που είχε ξεφύγει. 

Από το πρώτο αυτό περιστατικό, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν τρία ακόμη αντικείμενα σε μεγάλο ύψος σε ισάριθμες ημέρες. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και ο Καναδάς εξακολουθούν να εργάζονται για την ανάκτηση των υπολειμμάτων των αντικειμένων, αλλά η έρευνα ειδικά σε αυτό που έπεσε στην Αλάσκα παρεμποδίζεται από τις συνθήκες. 

«Τα αντικείμενα αυτά δεν έμοιαζαν πολύ και ήταν πολύ μικρότερα από το αερόστατο [της 4ης Φεβρουαρίου]. Δεν θα τα χαρακτηρίσουμε μέχρι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα συντρίμμια», δήλωσε εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει αερόστατα στον εναέριο χώρο της περισσότερες από 10 φορές τον τελευταίο χρόνο.

«Δεν είναι επίσης ασυνήθιστο για τις ΗΠΑ να εισέρχονται παράνομα στον εναέριο χώρο άλλων χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένπιν.

Με πληροφορίες από BBC

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)