Θορυβημένοι κι οι βουλευτές της ΝΔ...


 ...από την απόφαση του Αρείου Πάγου...

Στα κάγκελα είναι αναρίθμητοι ψηφοφόροι της Ν.Δ. μετά την απόφαση - χτύπημα του Αρείου Πάγου για 700.000 δανειολήπτες, λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών. 

Τα τηλέφωνα στα γραφεία των βουλευτών και των κομματικών οργανώσεων έχουν «σπάσει» από... υποστηρικτές της παράταξης που, όπως δηλώνουν, κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους. 

Εκπέμπουν μάλιστα το μήνυμα ότι θα «μαυρίσουν» το κόμμα στην κάλπη της απλής αναλογικής σε περίπτωση που δεν διασωθεί η ακίνητη περιουσία τους. «Είναι οι κομμουνιστές πού θα μας έπαιρναν τα σπίτια;» είναι το οργισμένο, ρητορικό ερώτημα που φέρονται να διατυπώνουν κάποιοι από τους οργισμένους ψηφοφόρους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συνομιλητών τους στα κομματικά γραφεία. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το πολιτικό κόστος που θα προκύψει σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν υψώσει νομοθετικό τείχος απέναντι σε αυτή τη δικαστική απόφαση. Βουλευτής της πλειοψηφίας, καθρεφτίζοντας το κλίμα αναταραχής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, επισημαίνει στην ΑΥΓΗ της Κυριακής ότι «οι εκλογές δεν κερδίζονται με ένα κύμα να σαρώνει 700.000 δανειολήπτες». 

Παράλληλα, χτυπά την καμπάνα του κινδύνου και για τους «συνεπείς δανειολήπτες» λόγω των συνεπειών που πηγάζουν από την εκτίναξη των επιτοκίων. Η επαναφορά στη δημόσια σφαίρα, από την αντιπολίτευση και τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, της παράνομης δραστηριότητας του Α. Πάτση θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική, παρά τη χαμηλή ιεράρχηση της δικαστικής απόφασης από την πλειονότητα των ΜΜΕ.

Η άρνηση της κυβέρνησης να δεσμευτεί για τη νομοθετική κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας επιδεινώνει την ατμόσφαιρα στο γαλάζιο στρατόπεδο. Η επιχείρηση ενοχοποίησης της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα από τις οδούς των αντιπερισπασμών και των fake news, δεν αρκεί για να κατευνάσει το κλίμα. Στελέχη της Ν.Δ., που διατηρούν κανάλια επικοινωνίας με το Μαξίμου, εκτιμούν πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κινήσεις - ανάχωμα στους πλειστηριασμούς, χωρίς όμως αυτές να αγγίζουν τον πυρήνα του πτωχευτικού νόμου. 

Οι πιο επικριτικοί προβλέπουν επικοινωνιακές παρεμβάσεις - «μπαλώματα», που θα πλασαριστούν ως δυναμικές πρωτοβουλίες από τον Κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να αποφευχθεί μια εκλογική καθίζηση της Ν.Δ....

Κώστας Σαββόπουλος 

ΑΥΓΗ