Ρεκόρ, όταν είναι για πλειστηριασμούς...

0

 
Ούτε 20 ημέρες δεν χρειάστηκαν για την καθαρογραφή και την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου που δίνει το πράσινο φως στους servicers και στα funds να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας, όπως επιτρέπει το πλαίσιο που νομοθέτησε η Ν.Δ. 

Χρόνος ρεκόρ, ενδεχομένως και η… καλύτερη απόδοση στα χρονικά. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ο χρόνος που απαιτείται συνήθως είναι πολλοί μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση που αφορούσε τα αναδρομικά των συνταξιούχων εκδόθηκε έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Βέβαια, το περιεχόμενο της απόφασης είχε γίνει γνωστό ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο κύριος Στουρνάρας «προέβλεπε» με ακρίβεια το αποτέλεσμα. Αντίστοιχη ήταν και η ταχύτητα της διαρροής αμέσως μετά τη διάσκεψη των δικαστών. 

Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε με τέτοια αποτελεσματικότητα και ταχύτητα γενικώς, η χώρα μας θα ήταν υπόδειγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φαίνεται, όμως, ότι ισχύει μόνο ειδικώς. Και ακόμα ειδικότερα όταν πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν τράπεζες, funds και Πάτσηδες.

Στο διά ταύτα, το τσουνάμι των πλειστηριασμών ξεκινάει. Οι πολίτες παραμένουν απροστάτευτοι όση επικοινωνιακή προεκλογική στάχτη κι αν ρίξει στα μάτια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ένα σχέδιο μπορεί να επαναφέρει το δίχτυ προστασίας και αυτό περνάει μέσα από την προοδευτική διακυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε την πρώτη κατοικία μέσα στα Μνημόνια. Η νίκη στις εκλογές είναι η μόνη εγγύηση αυτό να συμβεί ξανά...

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)