Η κυβέρνηση τρέμει, αλλά όχι γιατί κρυώνει...

0

 
Το ότι στο Μέγαρο Μαξίμου «τρέμει το φυλλοκάρδι τους» λόγω της τρέχουσας κακοκαιρίας, δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να το αντιληφθεί κανείς. 

Τα απανωτά και θορυβώδη μηνύματα στα κινητά, όπως και σπασμωδικές κινήσεις με αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις για κλεισίματα σχολείων, καταστημάτων, δρόμων και περιοχών το... αποδεικνύουν περίτρανα. Οι μνήμες του 2022 με τους εκατοντάδες οδηγούς να έχουν αποκλειστεί στην Αττική Οδό προφανώς έχουν «ξυπνήσει» για τα καλά. Όπως και η συνειδητοποίηση των επιπτώσεων τυχόν ανάλογων φαινομένων σε μία προεκλογική χρονιά.

Το πραγματικό ερώτημα όμως δεν είναι τι φοβάται η κυβέρνηση, αλλά το τι μπορεί να κάνει. Κι όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα αντιδράσεις της, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από πέρσι. Η διαχείριση της κακοκαιρίας και η έκβαση των επόμενων ημερών, μάλλον επαφίεται στην τύχη.

ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ

Επιβεβαίωσε πλήρως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πόσο η Ν.Δ φοβάται την «χαλαρή ψήφο» της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, που ως γνωστόν θα γίνει με αναλογικό εκλογικό σύστημα. Ενδεικτική ήταν η δήλωση του στον ΣΚΑΙ: «Υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν διάφοροι καλοθελητές στην πρώτη κάλπη και να πουν στον κόσμο ότι τώρα μιας και δεν πρόκειται να βγει κυβέρνηση, είναι μια ευκαιρία να στείλεις ένα μήνυμα για μια πικρία, για μια αστοχία, για κάποια πράγματα που δεν έγιναν σωστά, για κάτι που δεν δικαιώθηκε». Μην κάνει το λάθος ο κόσμος και τους ακούσει».

Βέβαια στους «καλοθελητές» ο Γιάννης Οικονόμου δεν συμπεριλαμβάνει – υποθέτουμε- τον πρωθυπουργό. Γιατί είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που επί μήνες έχει απαξιώσει την επόμενη κάλπη, προδιαθέτοντας για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Μια και το αναλογικό σύστημα είναι «βόμβα στα θεμέλια» όπως συχνά λέει.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Η ιδέα της αποστολής ελληνικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη Ουκρανία δεν φεύγει από το μυαλό του ΚΚΕ. Γεγονός που αξίζει να σημειωθεί μια και στον Περισσό έχουν αρκετές φορές «πέσει μέσα» στις προβλέψεις τους για τέτοια θέματα. Άλλωστε όπως έχει παρατηρήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο παρελθόν, έχουν πληροφόρηση που δεν θα επιθυμούσε να έχουν.

Έτσι λοιπόν ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κουτσούμπας, «πέταξε» μία σχετική ατάκα σε εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ένοπλες δυνάμεις. Όπως δήλωσε «δεν πρέπει να ξεχνάμε τις 18 υπάρχουσες σήμερα αποστολές -στρατιωτικές και πολιτικές- που έχει αναπτύξει και η ΕΕ σε όλο τον κόσμο με ελληνική συμμετοχή. Θα δούμε αν, και τι ετοιμάζει, για την περίπτωση της Ουκρανίας.\u0009Για το ΚΚΕ, όπως και για κάθε λαϊκό άνθρωπο και πατριώτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων».

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΑ 25

Συμμαχίες όχι, άνοιγμα ναι. Κάπως έτσι περιγράφεται η απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προεκλογικής σύμπλευσης με την ΛΑΕ (στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν το 2015). Σημείωσε πως «όταν προκύψει μίνιμουμ προγραμματική συμφωνία, με πολλούς διαφορετικούς χώρους και φορείς, θα δώσουμε χώρο στα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 στους εκπροσώπους αυτών των χώρων και φορέων».

Διευκρίνισε πως «το ΜέΡΑ25 δεν κατεβαίνει με άλλα κόμματα, αλλά θα δώσει χώρο στα ψηφοδέλτιά του σε εκπροσώπους φορέων, κινημάτων και κομμάτων στο πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης και συστράτευσης». Σαφές και ξεκάθαρο...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)