Αμηχανία Οικονόμου για την Σ. Νικολάου...

0


 ...«στον αέρα» η υποψηφιότητά της...

Αποστάσεις ασφαλείας απ' την πρώην γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ για ζημία ύψους 2 εκατ. ευρώ απ' τις απευθείας αναθέσεις μέσα στην πανδημία, κράτησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποφεύγοντας πάντως να απαντήσει ευθέως για το αν θα είναι τελικά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., όπως είχε ήδη ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της στην Εύβοια...

«Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι σε εξέλιξη και σταθμίζονται όλα τα δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους. Η κα Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ήρθε σε χρόνο ρεκόρ στην κατοχή της εφημερίδας σας, την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά την αποκάλυψη του Documento.

«Ο κ. Οικονόμου οφείλει να αφήσει τα μισόλογα για υποψήφιους που επικυρώνονται στα Πρωτοδικεία και να απαντήσει ξεκάθαρα: Θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης την κ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ενώ κατηγορείται από τις αρχές για κατάχρηση δημοσίου χρήματος;» τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Αν όχι, οφείλει να τη διαγράψει σήμερα κιόλας τόσο από τις λίστες των ψηφοδελτίων όσο και από αυτές του κόμματος της ΝΔ», προσθέτει η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ίδια πάντως η Σ. Νικολάου, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας είπε ότι θα κάνει μηνύσεις ακόμα και κατά των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που υπέγραψαν το πόρισμα, τόσο για τη διαρροή του όσο και για το περιεχόμενό του. Επίσης υποστήριξε ότι δέχεται επίθεση απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μετέφερε από τις φυλακές τον Δημήτρη Κουφοντίνα και έσπασε συστήματα εντός του σωφρονιστικού συστήματος. «Ο κ. Πολάκης ενοχλείται από μένα επειδή έκανα συγκεκριμένη δουλειά στις φυλακές. Ταλαιπώρησα ανθρώπους που ήταν δικοί τους όπως είναι αναρχικοί και ο Κουφοντίνας», δήλωσε.

Παράλληλα σε δήλωσή της αναφέρει: «Είναι απορίας άξιον πώς το πόρισμα του ΣΔΟΕ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παραστατικά καλής εκτέλεσης των προμηθειών» και διερωτάται γιατί το ΣΔΟΕ «αγνόησε τα αποκαλυπτικά έγγραφα τα οποία αιτιολογούσαν πλήρως τις επιλογές των συγκεκριμένων εταιρειών».Ακ

Η κ. Νικολάου εξαπολύει πυρά κατά του ΣΔΟΕ αναφέροντας ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν με «νόμιμα και ξεκάθαρα», πως έχει στα χέρια της όλο το φάκελο των προμηθειών ο οποίος είναι και στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

«Είναι απορίας άξιον πώς το πόρισμα του ΣΔΟΕ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παραστατικά καλής εκτέλεσης των προμηθειών», τονίζει η κ. Νικολάου και διερωτάται γιατί το ΣΔΟΕ «αγνόησε τα αποκαλυπτικά έγγραφα τα οποία αιτιολογούσαν πλήρως τις επιλογές των συγκεκριμένων εταιρειών».

Σε δήλωσή που δημοσίευσε την Κυριακή, στο προφίλ της στο Facebook, αναφέρει ακόμα πως «όλες οι προμήθειες υγειονομικού υλικού έγιναν με βασικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή που θα κατέθετε κάθε εταιρεία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες οικονομικές προσφορές» και ότι «οι προμήθειες υγειονομικού υλικού έγιναν με ξεκάθαρους όρους και δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)