Καλύπτει Θεοδωρικάκο, αφήνει αιχμές… κατά της ΕΛ.ΑΣ...


 Ούτε γάτα ούτε ζημιά για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με το μπαράζ δημοσιευμάτων που έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε... κατά το σημερινό μπρίφινγκ τόσο για την υπόθεση της Greek Mafia όσο και για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρέμβαση προκειμένου να «θαφτεί» περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ο γιος του υπουργού.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πάντως, πιστό στη γραμμή Μητσοτάκη του «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», όλα βαίνουν καλώς. Ο κ. Οικονόμου έσπευσε να υποβαθμίζει το ζήτημα με τον γιο Θεοδωρικάκου σημειώνοντας ότι θα διερευνήσει η ΕΛ.ΑΣ. με… εντολή Θεοδωρικάκου. Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές κατά του αξιωματικού που έκανε την καταγγελία.


Τέλος, σχετικά, με την Greek Mafia ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να αφήσει αιχμές κατά της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα.

Η τοποθέτηση: 

Σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις και νομίζω ότι όλοι απαιτούμε ταχύτερα αποτελέσματα. Αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην Αστυνομία, θα παταχθεί χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Έχουμε ένα περιστατικό το Νοέμβριο του 2021 όταν έγινε έλεγχος σε τέσσερα παιδιά ανάμεσα στα οποία υπήρξε και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου. Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό και μέσα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν θα μείνει καμία σκιά. 

Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις το Νοέμβριο του 2021, πέρασε και ο Δεκέμβριος του 2021, μπήκαμε στο 2022, φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2023 και συμπτωματικά την ημέρα που έγιναν οι κρίσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες του, ενάμισι χρόνο μετά, εμφανίζεται να καταγγέλλει κάτι. 

Δεν επιδέχεται ερμηνείας για τους σκοπούς και τις προθέσεις που είχε στο μυαλό του ανεξαρτήτως αν το περιστατικό ήταν αληθινό, που ήταν αληθινό και κατόπιν γρήγορα θα έρθει στην επιφάνεια αν υπήρξε το παραμικρό μεμπτό ή κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά.