«Στέρησε 7 δισ. από τους συνταξιούχους και τους υπόσχεται 300 εκατομμύρια»...

0


 Το φθηνό προεκλογικό σόου που έστησε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός μπήκε στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατακεραύνωσε τις εξαγγελίες - κοροϊδία για το εφάπαξ βοήθημα προς τους συνταξιούχους υπογραμμίζοντας ότι... η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους στέρησε 7 δισ. ευρώ, στερώντας την 13η σύνταξη και μειώνοντας τα αναδρομικά, ενώ τώρα τους υπόσχεται 300 εκατομμύρια. «Καμιά κυβέρνηση δεν σώθηκε από αυτές τις πολιτικές. Το κλίμα δεν αλλάζει» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ σημείωσε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα δώσει αναδρομικά στους συνταξιούχους σε τρεις δόσεις, ενώ απάντησε και για τις κυβερνητικές αιτιάσεις περί υπέμετρης παροχολογίας λέγοντας ότι «δεδομένων των συνθηκών είμαστε φειδωλοί και όχι σπάταλοι» και προσθέτοντας «γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες της χώρας. Ρυθμίσαμε το χρέος και αφήσαμε 37 δις. ευρώ “μαξιλάρι”».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ότι το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κοστολογημένο, ενώ στηλίτευση την κυβερνητική επιλογή για διατήρηση των υψηλών έμμεσων φόρων, που οδηγούν σε υπερέσοδα στα δημόσια ταμεία. 

Μίλησε, ακόμη, και για την αύξηση του κατώτατου μισθού επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 880 και 10 % αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.


Σχέδιο της κυβέρνησης οι πλειστηριασμοί

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και για το ζήτημα των πλειστηριασμών, προαναγγέλλοντας και την παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες.

Υπερασπίστηκε τον νόμο Κατσέλη λέγοντας ότι «έδινε τη δυνατότητα στον ευάλωτο δανειολήπτη να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να βγαίνει απόφαση για προστασία της α' κατοικίας εάν ήταν πράγματι ευάλωτος» για να προσθέσει ότι «την προστασία του νόμου Κατσέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ την επέκτεινε μέχρι το τέλος του 2019.

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού επέκτεινε την προστασία για 6 μήνες, ψήφισε νέο πτωχευτικό κώδικα ο οποίος δεν προστατεύει τους ευάλωτους δανειολήπτες» είπε στη συνέχεια για να υπογραμμίσει «είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στη χώρα από τον πόλεμο και μετά».
Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που έχει σημασία είναι «το πώς θα αποτρέψουμε την οδυνηρή προοπτική για την πλειοψηφία της μεσαίας τάξης», σημείωσε ότι πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας σε έκτακτες συνθήκες.

Επισήμανε ότι ο πτωχευτικός κώδικας της Ν.Δ. πρέπει να αποσυρθεί, δεσμεύτηκε για επαναφορά της προστασίας της α’ κατοικίας και για ρύθμιση των servicers, ενώ απάντησε στην κριτική για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τότε η κυβέρνηση δε νομοθετούσε μόνη της, αλλά ήταν υπό την πίεση της τρόικα και των μνημονίων.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση επιλογή της Ν.Δ. και όχι λάθος στον πτωχευτικό κώδικα για να συμπληρώσει «ο κ. Πάτσης δεν ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν της ΝΔ».


Υποκλοπές και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να είναι σε ομηρία ή είναι σε ομηρία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βασιζόμενος στη μέχρι στιγμής στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για το μεγάλο σκάνδαλο που απασχολεί την επικαιρότητα σημείωσε «οι υπουργοί της ΝΔ έκαναν την πάπια σχετικά με τις υποκλοπές Αν μπορεί να κάτσει ο θήτης με το θύμα το ίδιο κυβερνητικό τραπέζι είναι πολιτικό ζήτημα».

Επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αφήνει να εννοηθεί ότι θα κυβερνήσει με το πρώτο κόμμα. κάτι το οποίο ενισχύσει αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ περί προοδευτικής κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Οι εκλογές των μεγάλων εκπλήξεων

Τέλος, αφού κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να σέρνει τη χώρα σε εκλογές μέχρι να βγάλει αυτοδυναμία, σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν πλέον ασφαλές εργαλείο και προέβλεψε ότι «θα είναι εκλογές μεγάλων εκπλήξεων. Θα ήταν ευχής έργον στην πορέια προς τις εκλογές να διεξαχθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος. Υπάρχει τοξικότητα όταν δεν διαστρώνονται τα πολιτικά επιχειρήματα».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)