24χρονη έστειλε SMS και παιδάκι τηλεφώνησε από τα ερείπια...


 Αναζητούνται από τους διασώστες...

Δεν χάνουν τις ελπίδες τους οι διασώστες που επιχειρούν στο σεισμόπληκτο Χάταϊ της Τουρκίας, όπου Έλληνες πυροσβέστες μαζί με ξένους συναδέλφους τους, άκουσαν φωνές μέσα από τα ερείπια κατεστραμμένης πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με... πληροφορίες, πρόκειται για μία 24χρονη αθλήτρια του βόλεϊ η οποία μάλιστα μπόρεσε να στείλει SMS στην τουρκική Πολιτική Προστασία και ένα αγοράκι, το οποίο σύμφωνα με τον πατέρα του, τον κάλεσε στο τηλέφωνο, το σήκωσε αλλά δεν μπόρεσε να μιλήσει.

Στο συγκεκριμένο κτίριο επιχειρούν Τούρκοι πυροσβέστες, Έλληνες πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και διασώστες ακόμη τεσσάρων διεθνών αποστολών.

Ο σκύλος-ανιχνευτής της ΕΜΑΚ δεν μπόρεσε να εντοπίσει μυρωδιά ζωντανού ανθρώπου, αλλά αυτό ίσως οφείλεται στο μεγάλο βάθος εγκλωβισμού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι πυροσβέστες ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους από τις άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες, πως τα δικά τους γεώφωνα εντόπισαν όντως δύο φωνές από τα έγκατα των ερειπίων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι προσπάθειες παραμένουν αδιάκοπες και με ζωντανή την ελπίδα πως σχεδόν 140 ώρες μετά τον φονικό σεισμό μπορεί ακόμη και τώρα να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι και έτσι προσπαθούν να ανοίξουν κάθετα τούνελ, τοποθετώντας υποστυλώματα ώστε να φτάσουν όσο πιο βαθιά είναι δυνατό και όσο το δυνατό πιο σύντομα, εναλλάσσοντας συνεχώς τις ομάδες που δουλεύουν πάνω στα ερείπια.