QatarGate: Παραμένει στη φυλακή ο Αντόνιο Παντσέρι...


 ...απέσυρε την έφεσή του...

Θα παραμείνει προφυλακισμένος ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση από την Oμοσπονδιακή Εισαγγελία των Βρυξελλών ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης του σκανδάλου διαφθοράς, απέσυρε την έφεση που είχε ασκήσει κατά του κατηγορητηρίου. Συνεπώς, δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί...

Χθες, οι εισαγγελείς της ιταλικής πόλης Μπρέσια αποφάσισαν ότι η Σίλβια Παντσέρι, κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, πρέπει να εκδοθεί στο Βέλγιο, όπως έχουν ζητήσει οι βελγικές αρχές. Η 38χρονη δικηγόρος βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό στη βόρεια Ιταλία, αφότου συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης για το σκάνδαλο «Qatargate».

Στην ανακοίνωση ης Εισαγγελίας των Βρυξελλών αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας που διεξήγαγε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σχετικά με υποτιθέμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ο Π.Π. επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών. Για δικούς του λόγους, ο Π.Π. αποφάσισε σήμερα να εγκαταλείψει την έφεσή του ενώπιον του κατηγορητηρίου. Δεν εμφανίστηκε λοιπόν. Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντόνιο Παντσέρι θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι περίπου τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν θα επανεξεταστεί από το προδικαστικό Συμβούλιο (Chambre du Conseil) το αίτημα της αποφυλάκισής του.

Το Προδικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει στις 14 Δεκεμβρίου την προσωρινή προφυλάκιση του Αντόνιο Παντσέρι για ένα μήνα, ο οποίος στη συνέχεια αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα της έφεσης, ωστόσο, τελικά την απέσυρε.