Κρυπτονομίσματα: Πιθανό «κανόνι» για την Genesis...

 
Απολύεται το 30% του προσωπικού...

H πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων Genesis απέλυσε το 30% του προσωπικού της σήμερα, εξέλιξη που αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της αναταραχής που επικρατεί στην εν λόγω εταιρεία τους τελευταίους μήνες...  

Η Genesis υπέστη μεγάλες απώλειες από δάνεια που παρείχε στην εταιρεία συναλλαγών Alameda Research και στο hedge fund, Three Arrows Capital. Τόσο η Alameda όσο και η Three Arrows κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης πέρυσι.

«Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις πρωτοφανείς προκλήσεις του κλάδου, η Genesis έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα μέτρα αυτά αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να προχωρήσουμε την επιχείρησή μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Genesis με δημοσίευμα της WSJ να αναφέρει ότι η εταιρεία σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. 

Πέρυσι το καλοκαίρι, η Genesis μείωσε το 20% του εργατικού της δυναμικού και ο διευθύνων σύμβουλός της, Μάικλ Μόρο παραιτήθηκε μετά το «κανόνι» της Three Arrows. Η Genesis είχε χορηγήσει στο hedge fund δάνειο ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με εγγύηση 50%. 

Τα προβλήματά της Genesis εντάθηκαν περαιτέρω με την κατάρρευση της FTX. Η εταιρεία είχε δανείσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην «αδελφή εταιρεία» συναλλαγών της FTX, την Alameda Research, πριν από την κατάρρευσή της τον Νοέμβριο.

Η Genesis διέκοψε τις χορηγήσεις δανείων και τις εξοφλήσεις στις 16 Νοεμβρίου. Ως αποτέλεσμα, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini, το οποίο χρησιμοποιούσε τη Genesis ως συνεργάτη, σταμάτησε επίσης τις αναλήψεις.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal