Μητσοτάκης ο Ακούσιος...

0

 
Θανάσης Καρτερός

Να γελάς ή να κλαις; Παραιτήθηκε ο Χειμάρας από βουλευτής. Γιατί; Μα για «μια ΑΚΟΥΣΙΑ παράλειψη». Και γιατί, όπως λέει στη δήλωσή του, «δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με... αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Εκ των ακουσίων, δηλαδή, κι αυτός. Η εταιρεία του φωτοτυπούσε με απευθείας ανάθεση ό,τι σερνόταν και πετούσε σε δήμους και δημόσιους οργανισμούς στην περιφέρειά του. Είχε σκαρώσει εταιρεία-μαϊμού για να μην φαίνονται οι δοσοληψίες -πολλά λεφτά!- αυτού του είδους. Αλλά δεν ήξερε αυτό που και ο τελευταίος Έλληνας ξέρει: ότι οι βουλευτές απαγορεύεται να έχουν αλισβερίσι με το Δημόσιο. Και του φταίνε οι αντίπαλοι. Όπως σε όλους του σιναφιού.

Τη δουλειά του κάνει όμως. Στο αντικείμενό του. Φωτοτυπία είναι και η δήλωσή του από το πρωτότυπο της λοβιτούρας, που αναγορεύει το ακούσιο σε πλυντήριο των πάντων για τα πάντα. Ακούσια ο «πρωθυπουργός μας» παρακολουθούσε τη μισή Ελλάδα. Ακούσια ο Πάτσης λήστευε τα σπίτια του κοσμάκη. Ακούσια πλαστά πτυχία, «σκόιλ», απευθείας αναθέσεις. Ε, ακούσια και ο Χειμάρας έκανε την παλιοδουλειά, που τώρα αποκαλεί «τέτοιο ζήτημα».

Ποιος έκανε πρώτος τον βλάκα, τον ανήξερο, τον ακούσιο; Ποιος κρύφτηκε πίσω από την άγνοια του νόμου και των γεγονότων για τα παρακρατικά του; Ποιος είναι πρώτος διδάξας; Ο Ακούσιος Μητσοτάκης, βέβαια. Και πίσω του ολόκληρη ελεεινή στρατιά από ακούσιους, που τρων και πίνουν και τον Τσίπρα φοβερίζουν. Ακόμα κι όταν τους πιάνουν με τα κλοπιμαία, ξιφουλκούν εναντίον των εχθρών και υπέρ του μεγαλείου της Ν.Δ.

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Μας θεωρούν ζωντόβολα, που θα καταπιούμε ό,τι μπούρδα μας ταΐσουν για όσα τρώνε υπό την αιγίδα του Μαξίμου. Και όταν φτάσουν στο τελευταίο σκαλί, το πρώτο που -τους υποχρεώνει ο Νονός να- κάνουν είναι να διαδηλώσουν την πίστη τους στις αρχές, στις αξίες και στα ιδεώδη που Εκείνος με πίστη υπηρετεί. Με πίστη, ναι! Κι αν σου ξεφύγει κανένα γ@#ω την πίστη σας, θα σε πούνε υβριστή…

Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)