Η απάντηση Μαντζουράνη στους υπαινιγμούς Μητσοτάκη...


 ...για το σκάνδαλο Κοσκωτά...

«Ατιμία» καταλογίζει στον πρωθυπουργό ο γνωστός δικηγόρος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Μαντζουράνης, με αφορμή την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του στη Βουλή, σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού απ' το σκάνδαλο των υποκλοπών, όταν μίλησε για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

«Είναι... τιμή μου να αναφέρει ο κύριος Μητσοτάκης το όνομά μου, δίπλα σ’ αυτό του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Είναι ατιμία όμως και προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα, να τον συκοφαντεί ακόμα και νεκρό, όταν ξέρει ότι αθωώθηκε πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Κοσκωτά. Για να οδηγήσει σε συνέχεια την αμετανόητη Δεξιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σε εκλογική ήττα και πολιτική καταισχύνη.  

Είναι ατιμία επίσης να συκοφαντεί εμένα, στέλεχος σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής παράταξης, όταν ξέρει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη με κήρυξε αθώο με ομόφωνη απόφαση για την ίδια υπόθεση. Και αποφάνθηκε ότι η δίωξή μου, η δολοφονία χαρακτήρα και η πρωτοφανής ταλαιπωρία μου, με ευθύνη του τότε παρακράτους Μητσοτάκη, ήταν παράνομη», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Μαντζουράνης.

Και συμπληρώνει: «Δεν αξίζουν άλλου σχολίου όσα είπε σήμερα στη Βουλή. Παραμένει φαύλος σαν Μητσοτάκης. Βαρύνεται με εγκλήματα κατά του κράτους δικαίου και η προσφυγή του στον Εφιάλτη του παρελθόντος και τη λάσπη, μόνο αμηχανία και φόβο αποκαλύπτει. Η λάσπη όμως, όσο κι αν του ταιριάζει, δεν πρόκειται να τον σώσει».

Το επίμαχο σχόλιο Μητσοτάκη

Προηγουμένως ο Κυρ. Μητσοτάκης απαντώντας στην αναφορά του Αλ. Τσίπρα πως «ο πρωθυπουργός δεν είναι βλαξ, είναι όμως ένοχος», επέλεξε  να δημιουργήσει εντυπώσεις βάζοντας στο κάδρο και τον κ. Μαντζουράνη, επειδή είναι συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Θυμήθηκα όταν χρησιμοποιήσατε τη φράση «ένοχος ή βλάξ», έτσι δεν είναι, αυτό δεν είπατε; Αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ο μακαρίτης εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος τότε στον Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας μια αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Το οποίο αφορούσε τον Παπανδρέου, τον Κουτσόγιωργα και τον κ. Μαντζουράνη, ο οποίος σήμερα είναι δικηγόρος του κ. Παππά. Από τα pampers πήγαμε στις σακούλες. Προσέξτε, λοιπόν, όταν κάνετε τέτοιες ιστορικές αναφορές χωρίς να γνωρίζετε την προέλευσή τους» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.