Ο παλιός κακός εαυτός της Δεξιάς...

0

 
Τάσος Παππάς

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Προδοσίας, το τονίζω. Μετά λόγου γνώσεως», είπε στο Open ο υπουργός Ανάπτυξης (;) και έκανε λόγο για πέμπτη φάλαγγα. 

Αφορμή για την έκρηξη (σύνηθες φαινόμενο) του υπουργού ήταν το περιστατικό με τους... πρόσφυγες-μετανάστες στη νησίδα του Εβρου το οποίο είχε αναδείξει το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ». Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο στέλεχος της Δεξιάς εκτοξεύει τέτοιου τύπου κατηγορίες κατά των πολιτικών αντιπάλων του. Ψωμοτύρι είναι γι’ αυτόν. 

Προδοτική είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, πρωταγωνιστούσε στις διαδηλώσεις και είχε τάξει στον Τσίπρα και τον Κοτζιά Ειδικό Δικαστήριο για να τιμωρηθούν παραδειγματικά επειδή πούλησαν τη Μακεδονία. Τώρα που ο αρχηγός του εφαρμόζει την… κατάπτυστη Συμφωνία και έχει μπόλικα νταραβέρια με τους… ακατονόμαστους γείτονες, κάνει, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, την πάπια. Και πατριδοκάπηλος και οπορτουνιστής. Πλήρους απασχόλησης.

Στο ίδιο παραληρηματικό ύφος και την επόμενη μέρα, τούτη τη φορά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Επιτέθηκε στον Νάσο Ηλιόπουλο και στον Τσίπρα ξεκινώντας να λέει «ως Κνίτης, ως κομμουνιστής, όπως είναι ο ίδιος αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας» και συνεχίζοντας απτόητος: 

«Οταν θαύμαζες τον Στάλιν και τον Τσαουσέσκου». Αν ψάξει στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, στο υπουργικό συμβούλιο και στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., θα βρει μερικούς που στα νιάτα τους θαύμαζαν τον Στάλιν και τον Τσαουσέσκου. Αλλά αυτοί συγχωρούνται γιατί ανακάλυψαν την… αλήθεια και προσχώρησαν στη Δεξιά, φτύνοντας το παρελθόν τους.

Πάντως πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως ακολουθεί κατά γράμμα την παράδοση της παράταξής του. Είναι σαν να βρισκόμαστε στη μετεμφυλιακή περίοδο. Και τότε η Δεξιά χαρακτήριζε προδότες και πράκτορες της Μόσχας όσους διαφωνούσαν με τις επιλογές της: όσοι διαμαρτύρονταν είτε ήταν κομμουνιστές είτε ήταν συνοδοιπόροι τους (έτσι έλεγε τους κεντρώους και τους κεντροαριστερούς). 

Τότε τους πιο επικίνδυνους, κατά την κρίση της, τους έστηνε στον τοίχο. Οι πιο… τυχεροί γλίτωναν με ταξιδάκια στα ξερονήσια. Είναι σαν να βρισκόμαστε στην περίοδο της χούντας. Και τότε το καθεστώς αποκαλούσε προδότες και μιάσματα όσους δεν συμμορφώνονταν. Τότε τους πιο απείθαρχους τους έκλεινε στη φυλακή. Σήμερα η κοινοβουλευτική Δεξιά δεν μπορεί να εφαρμόσει τέτοιες δολοφονικές πρακτικές.

Χτίζει όμως ένα παρακρατικό σύστημα με φυσικές παρακολουθήσεις και υποκλοπές για να αποκρούσει τους εθνομηδενιστές. Αυτούς με τις ελαττωματικές ιδέες – επινόηση ομόσταβλου του κ. Γεωργιάδη. 

Σήμερα ο αρχηγός της μας λέει ότι διοικεί το πιο προοδευτικό και φιλελεύθερο κόμμα της Ελλάδας. Το κόμμα που έχει στις τάξεις του τον κ. Γεωργιάδη και άλλους ακροδεξιούς αστέρες. Το κόμμα που πολεμά τους αριστερούς του χαβιαριού και της σαμπάνιας και τους φιλελεύθερους πολυτελείας για να σώσει την πατρίδα που θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία της..

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)