Δεν θα το αποφύγουν...

 
Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις ευθύνες που τον βαραίνουν, ο πρωθυπουργός επιχείρησε την περασμένη Παρασκευή να μεταθέσει τη συζήτηση συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση (2019-2023) με αυτήν του κ. Τσίπρα (2015-2019). Σε αυτή τη συνταγή φαίνεται πως θα επενδύσει κατά... την προεκλογική περίοδο για να αποδείξει ότι η τωρινή κυβέρνηση ήταν καλύτερη από την προηγούμενη.

Ασφαλώς πρόκειται για προπαγανδιστική αλχημεία. Τέτοια σύγκριση δεν μπορεί να γίνει. Και μόνο το γεγονός ότι το μεγαλύτερο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πέρασε υπό το καθεστώς των μνημονίων είναι αρκετό για να αντιληφθεί και ο πιο αδαής στην πολιτική ότι η σύγκριση που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης επί της ουσίας είναι απάτη.
Αλλά και έτσι να μην ήταν τα πράγματα, η διακυβέρνηση 2015-2019 κρίθηκε στις προηγούμενες εκλογές. Ο λαός αποφάνθηκε. Υπερψήφισε τη Ν.Δ. και τοποθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός θέλει να αξιολογήσουν οι ψηφοφόροι για δεύτερη φορά την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς εκτιμά ότι τον συμφέρει οι εκλογές να γίνουν με όρους του 2019 και όχι με τους πραγματικούς όρους του 2023.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός και το κόμμα του ματαιοπονούν. Σε αυτές τις εκλογές εκείνο που κρίνεται και αξιολογείται είναι η δική τους κυβερνητική θητεία. Μια θητεία που, θέλουν-δεν θέλουν, περιέχει και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το γεγονός δηλαδή ότι στο μέγαρο Μαξίμου στήθηκε από τον πρωθυπουργό ένα παράκεντρο εξουσίας που μέσω του ελέγχου της ΕΥΠ από τον ίδιο παρακολουθούσε πολιτικούς αρχηγούς, πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, δημοσιογράφους, ακόμα και συγγενικά πρόσωπα...

Δίπλα σε αυτό το γεγονός και παράλληλα με αυτό ξεδιπλώθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση συγκάλυψης. Κατά συνέπεια, το σκάνδαλο είναι διπλό. Και όσο κι αν είχε στόχο τη θωράκιση της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη έναντι όλων αλλά και την προστασία του έναντι των ευθυνών που έχει -πολιτικών και ενδεχομένως ποινικών- το αποτέλεσμα ήταν να διασυρθούν οι θεσμοί και να πληγεί η δημοκρατία. Συνεπώς, την κρίση του λαού για όλα αυτά δεν θα την αποφύγει ο πρωθυπουργός. 

Ο,τι και να κάνει...

efsyn.gr