Ο Μητσοτάκης, ο «νέος Πάτσης»...


 ...και το πλιάτσικο των 400.000 ευρώ...

Ψηλά στην επικαιρότητα διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκαλύψεις για τις χρυσές μπίζνες του «γαλάζιου» βουλευτή, καθώς η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν επιλέξει ξανά τον δρόμο της σιωπής.

Το ρεπορτάζ του Documento για τον Θέμη Χειμάρα για προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Δημόσιο και φορείς του... δημοσίου δεν διαψεύστηκαν από τον βουλευτή Φθιώτιδας, ο οποίος, όμως, επέρριψε ευθύνες στους συνεργάτες του και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για το ασυμβίβαστο. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεν έχει πει λέξη για το ζήτημα και κρύφτηκε πίσω από το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Με σημερινή της ανακοίνωση, όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει τις δικαιολογίες του «νέου Πάτση» αναφέροντας ότι ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκαλύψει ήδη από το 2020 την πρώτη απευθείας ανάθεση.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «η σιωπή του, αντί για τη διαγραφή του, μόνο ως κάλυψη μπορεί να εκληφθεί».

Η ανακοίνωση

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να διαγράψει, καλύπτει το πλιάτσικο 400.000 ευρώ του νέου «Πάτση» κ. Χειμάρα»

Τη στιγμή που η αισχροκέρδεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών και η Ελλάδα καταγράφει αρνητικές πρωτιές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με νέες ανατιμήσεις να βρίσκονται προ των πυλών, οι βουλευτές του κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν χωρίς ντροπή το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα. 

Ο βουλευτή της ΝΔ κ. Χειμάρας, μετά τις αποκαλύψεις ότι έχει συνάψει δεκάδες συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις με το δημόσιο, επικαλέστηκε την απίθανη δικαιολογία ότι δήθεν οι συνεργάτες του δεν γνώριζαν το "ασυμβίβαστο".

Όμως εκτός από "μετρ" στο πλιάτσικο, ο κ. Χειμάρας αποδεικνύεται και "μετρ" στο ψέμα και την εξαπάτηση, καθώς ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει αποκαλύψει ήδη από τον Ιούλιο του 2020 την πρώτη απευθείας ανάθεση. Τότε ο κ. Χειμάρας και πάλι είχε επικαλεστεί το ίδιο επιχείρημα ότι "δεν γνώριζαν οι συνεργάτες του" και είχε δηλώσει μάλιστα ότι δεν θα επαναληφθεί. 

Τελικά, μετά από δύο χρόνια, όχι μόνο δεν σταμάτησε το πλιάτσικο, όχι μόνο δεν σταμάτησε να παρανομεί παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Νόμο, αλλά ο "λογαριασμός" έφτασε τις 400 χιλιάδες ευρώ. 

Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τον "νέο Πάτση" κ. Χειμάρα, αντί για τη διαγραφή του, μόνο ως κάλυψη μπορεί να εκληφθεί. Επιβεβαιώνει δε ότι κάθε ημέρα παραμονής του στην διακυβέρνηση της χώρας σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο πλιάτσικο των ημετέρων στο δημόσιο χρήμα...