Η προεδρική σιωπή και οι βασιλο-παπάδες...

 Ουδεμία έκπληξη από την στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου, που διάλεξε να μην τοποθετηθεί για ζητήματα της επικαιρότητας στην ευρεία σύσκεψη που η ίδια διοργάνωσε με εκπροσώπους του νομικού κόσμου. Για να είμαστε ακριβείς θέλησε να μην τοποθετηθεί για το Σκάνδαλο των Υποκλοπων. Αφού αυτό... είναι το «θέμα της επικαιρότητας» που αφορά αυτή την περίοδο την Δικαιοσύνη.

Η επιλογή αυτή έγινε παρά το γεγονός ότι στο ζήτημα των υποκλοπών έχει εμπλακεί ό εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (ήταν εκεί), ενώ τίθεται …υπό διάλογο το αν η ΑΔΑΕ έχει δικαίωμα να ασκήσει τις συνταγματικές της δυνατότητες ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης. Θυμίζουμε πάντως ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εδώ και πολλούς μήνες προκλήθεί για να πάρει θέση σχετικά με την υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει τον Σεπτέμβρη στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Διάλεξε να σιωπήσει τότε, διαλέγει να σιωπήσει και τώρα.

ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ

Οι φωτογραφίες των νοσταλγών της μοναρχίας πολλές, από τα όσα έγιναν χθες στο κέντρο της Αθήνας στη κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Ένα στοιχείο που πρόσεξαν όσοι βρέθηκαν εκεί, ενώ είναι φανερό και από τα διάφορα φωτο-ρεπορτάζ, είναι η παρουσία αρκετών ιερέων. Βλέπετε ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος λόγω της ιδαίτερης αμφίεσής τους.

Προβληματίζει άραγε καθόλου αυτό την εκκλησιαστική ηγεσία; Γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε τι στην πραγματικότητα σημαίνει. Προφανώς – όπως τεκμαίρεται από την απουσία αντιδράσεων – η απάντηση είναι αρνητική.

Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ … ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ


Ο Κώστας Μπακογιάννης προτείνει, η κυβέρνηση υιοθετεί. Αυτό συνέβη χθες στη Βουλή όπου ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι αποδέχεται την τροπολογία του δημάρχου Αθηναίων ώστε να σταματήσει η κατάληψη πεζοδρομίων και πλατειών από τα καταστήματα εστίασης. 

Μια κατάσταση που δημιουργήθηκε την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας προκειμένου να υπάρξουν περισσότεροι εξωτερικοί χώροι. «Μεσάζοντας» για μία φορά ακόμη η Φωτεινή Πιπιλή, που φρόντισε να κάνει την σχετική ερώτηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρθηκε από τον Στέλιο Πέτσα θα αυστηροποιηθούν οι ποινές και οι διαδικασίες θα επιφέρουν άμεσα λουκέτα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Όπως φαίνεται η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την «χρυσή τομή» ώστε και να συμβάλλει στην ενίσχυση του προφίλ του δημάρχου, το οποίο και σκέφτεται να ξανα-κατεβάσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, αλλά και στην ικανοποίηση των επαγγελματιών που βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης οικονομικής πίεσης. Ένα προφανές πρόβλημα πάντως είναι από τις σχετικές διαδικασίες λείπουν και οι κάτοικοι της Αθήνας και οι επαγγελματίες της εστίασης...

Επισυνδέσεις

news247.gr