Καταπέλτης για την Ράικου η Παπαδάκου στο Ειδικό Δικαστήριο...


Βολές κατά της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου εξαπέλυσε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, καταγγέλλοντας χθες στο Ειδικό Δικαστήριο που έστησαν για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Η μάρτυρας, το όνομα της οποίας επίσης ενέπλεξαν στη δήθεν σκευωρία Novartis, εμφανίστηκε... απαλλακτική και για τους δύο κατηγορούμενους, ενώ κατήγγειλε πως η Ελ. Ράικου «είχε μια απροθυμία να ελέγξει πολιτικά πρόσωπα» και ότι παραιτήθηκε επειδή έμαθε για τα εμβάσματα του συζύγου της. 

Η δημοσιογράφος κατέθεσε  ότι η κ. Ράικου την ενέπλεξε με τις καταθέσεις της το 2019, μετά τις δημόσιες δηλώσεις της ότι υπάρχει ασυμβίβαστο αναφορικά με τα εμβάσματα που φέρεται να έχει δεχτεί ο σύζυγός της εισαγγελέως από την Novartis.

«Τότε, το 2018 είχα βγει και είπα στο ρ/σ "Στο Κόκκινο 105,5" ότι είναι ασυμβίβαστο εισαγγελέας που ερευνά μια τέτοια υπόθεση, ο σύζυγός της να έχει λάβει εμβάσματα από την Novartis. Γι' αυτό παραιτήθηκε, για τα εμβάσματα του συζύγου της. Δεν μπορεί να μην γνώριζε για τα χρήματα που είχαν μπει σε κοινό του λογαριασμό. Το θεωρώ απίστευτο να μην γνώριζε. Αυτό πίστευα και το πιστεύω και τώρα. Δεν είναι αυτός λόγος αυτοεξαίρεσης;» διερωτήθηκε η Γ. Παπαδάκου.

Αναφερόμενη στις συναντήσεις που είχε με την εισαγγελέα, την οποία περιέγραψε ως πηγή της, σημειώνοντας ότι είχε γράψει και θετικά για εκείνη, η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σει κάποιες ερωτήσεις.

Πρόεδρος: Tη ρωτήσατε για πολιτικά πρόσωπα;

Μάρτυρας: Στη δεύτερη συνάντηση τη ρώτησα αν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα.

Πρ.: Γιατί η κ. Ράικου παρίστανε ότι δεν υπήρχαν στον ορίζοντα πολιτικά πρόσωπα;

Μάρτυρας: Η Ράικου είχε μια απροθυμία να ελέγξει πολιτικά πρόσωπα. Είχε έγγραφα από το εξωτερικό για το σκάνδαλο Novartis. Eπειδή με γνώριζε χρόνια η κ. Ράικου ήξερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να με είχε στείλει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πρ.: Γνωρίζατε τι σχέση έχει ο Παπαγγελόπουλος με Ράικου;

Μάρτυρας: Aπό όσο ξέρω είχαν μια καλή σχέση. Πιστεύω ότι δεν υπήρξαν ποτέ τηλεφωνήματα από Παπαγγελόπουλο. Αλλιώς θα είχε φέρει αποδεικτικά από τις κλήσεις. Γιατί δεν τις έφερε; Ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκλείεται να της ζητούσε να κατασκευάσει στοιχεία.

Όσον αφορά στην Ελ. Τουλουπάκη η μάρτυρας ανέφερε πως την είχε επισκεφτεί τρεις φορές, αλλά «αν περίμενα να γράψω από αυτήν δεν θα έγραφα τίποτα».  Επίσης, κατέθεσε ότι η κ. Τουλουπάκη δεν είχε καμία σχέση με τον Δ. Παπαγγελόπουλο και πως ο τελευταίος δεν είχε καμία γνώση της μεγάλης δικογραφίας της Novartis.

«Θέλω με την απόφασή σας να δώσετε ένα μήνυμα στους συναδέλφους σας ότι μπορούν να ελέγχουν τους πολιτικούς χωρίς συνέπειες» είπε η δημοσιογράφος...

efsyn.gr