Είναι αλήθεια κ. Ανδρουλάκη οι διαρροές σχετικά με τις υποκλοπές;...

0


 Γιατί  το ΠΑΣΟΚ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ρίξει τους τόνους για το σκάνδαλο των υποκλοπών; Αλλάζει πίστα... η έκπληξη για τις χαμηλές αντιπολιτευτικές πτήσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά του Μαξίμου για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις (και ο ισοαποστακισμός των «πυρών» δια παν πολιτικό και προς τον ΣΥΡΙΖΑ), μετά τα νέα στοιχεία-πληροφορίες, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Κώστας Βαξεβάνης στην εφημερίδα Documento.

Το ερώτημα που κυκλοφορεί σαν πολιτικό σούσουρο έχει εδώ και καιρό εκφραστεί δημοσίως πολλές φορές, από αναλυτές αλλά ακόμα και από δημοσκόπους. Τώρα όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα στοιχεία από τις Βρυξέλλες περί άρνησής του σε αίτημα των ευρωσοσιαλιστών να “ανεβάσουν” την υπόθεση των υποκλοπών. Η τακτική… καταλλαγής από την πλευρά του σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ενισχύει τις πολιτικές απορίες, με δεδομένη άλλωστε την τηλεφωνική παρακολούθηση από την ΕΥΠ του προέδρου  του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και η παγίδευση του κινητού του μέσω του λογισμικού predator.

Είναι η ώρα των απαντήσεων. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Και  η σιωπή ασυρμάτου δεν είναι άηχη…

Ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στο editorial της εφημερίδας Documento της Κυριακής ότι υπάρχουν διαρροές από τις Βρυξέλλες για το ότι  δύο φορές η ευρωσοσιαλιστική οµάδα έκανε πρόταση στον Νίκο Ανδρουλάκη να «σηκώσουν» στην Ευρώπη το θέµα των υποκλοπών. Η δεύτερη φορά µάλιστα ήταν όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο µε την Εύα Καϊλή και αναζητούσαν ένα σκάνδαλο-αντίβαρο. Όπως σημειώνει ο Κώστας Βαξεβάνης, «και τις δύο φορές, λένε οι πληροφορίες, ο Ανδρουλάκης αρνήθηκε»! Μάλιστα, κατά την εκτίμηση του, τα σενάρια είναι δύο: ή ο Νίκος Ανδρουλάκης πιέζεται από την παρακολούθησή του κατά τρόπο που δεν είναι µόνο πολιτικός, ή έχει επιλέξει να υποβαθµίζει το θέµα γιατί θεωρεί ότι ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να καταλήξει ο Κώστας Βαξεβάνης: «Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το κριτήριο δεν είναι η δηµοκρατία».

Ποικίλες οι ερμηνείες για τα χαμηλά (έως αποσόβησης) ντεσιμπέλ για τις υποκλοπές στη ρητορική της Χαριλάου Τρικούπη -είτε γιατί φάνηκε δημοσκοπικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εντυπώσεις και προσέλκυσε ψηφοφόρους από την ανάδειξη του ζητήματος είτε εκ του αντιθέτου γιατί πλήττει το προφίλ του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η υπόθεση ως θύματος τηλεφωνικής παρακολούθησης, είτε ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να δείξει συνεχώς ότι κινείται θεσμικά και χωρίς εντάσεις είτε, είτε….

Όποιες κι αν είναι οι εκτιμήσεις, τώρα είναι η ώρα των απαντήσεων  για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, επί τη βάσει διάψευσης ή επιβεβαίωσης των στοιχείων που παρέθεσε η εφημερίδα Documento:

-Έκανε η ευρωσοσιαλιστική οµάδα πρόταση στον Νίκο Ανδρουλάκη να «σηκώσουν» στην Ευρώπη το θέµα των υποκλοπών;

-Είναι αλήθεια ότι οι ευρωσοσιαλιστές το ζήτησαν δις;

-Είναι αλήθεια η δεύτερη φορά που έγινε ήταν όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο µε την Εύα Καϊλή και οι ευρωσοσιαλιστές αναζητούσαν ένα σκάνδαλο-αντίβαρο;

-Είναι αλήθεια ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε και τις δύο φορές στους ευρωσοσιαλιστές να «σηκώσουν» στην Ευρώπη το θέµα των υποκλοπών;

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)