«Πυρετός» στην κυβέρνηση για την κηδεία του τέως...

0

 
Ο χρόνος για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετρά αντίστροφα και στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. καταστρώνουν σχέδια για τα μέτρα που θα εφαρμόσουν...

Ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη παρουσία του υφυπουργού, Ελευθέριου Οικονόμου, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη, του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Σκούμα και αξιωματικών από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων.

Και ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει τη διαχείριση της κηδείας ανάμεσα στο ιδιωτικό και το πολιτικό γεγονός πλήθος αστυνομικών είναι έτοιμο να παραταχθεί τόσο στη Μητρόπολη Αθηνών όσο και στο Τατόι.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις ενώ οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων και μέσων που θα αναπτυχθούν, «με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του τελετουργικού».

Έτσι, αποφασίστηκε η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας μόνο διακριτική να μην είναι. Ορισμένα από τα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από την Κυριακή, όταν και θα φτάσουν στην Αθήνα οι πρώτοι εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών ενώ γενικός συναγερμός έχει σημάνει για τη Δευτέρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων.

Εκτός της μεγάλης παρουσίας αστυνομικών ο χώρος τόσο στη Μητρόπολη, όσο και στο Τατόι, θα ελέγχεται από αστυνομικά drone αλλά και συνολική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων το επόμενο τριήμερο.

Μάλιστα, η τροχαία, έχει ήδη αρχίσει να αναρτά ειδοποιήσεις πέριξ της Μητρόπολης, ενημερώνοντας τους περίοικους να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους σε Μητροπόλεως, Αιόλου και Ερμού.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)