Το άγνωστο επεισόδιο στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ...


...Ο Μακρόν «καθυστέρησε επίτηδες» για να πάει με λιμουζίνα στο Μπάκιγχαμ...

Ένα άγνωστο επεισόδιο, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, με πρωταγωνιστεί τον Εμανουέλ Μακρόν αποκαλύπτει η Daily Mail.

Έχουν... περάσει περίπου τρεις μήνες από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, στην οποία έδωσαν το παρών ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο και παρακολούθησε όλος ο πλανήτης.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης τελετής, ο Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε διπλωματικό πονοκέφαλο χάνοντας σκόπιμα το πούλμαν για εκδήλωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, προκειμένου να φτάσει με διπλωματική λιμουζίνα, όπως αποκάλυψαν πηγές του Whitehall.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος μεθόδευσε την κίνηση αυτή, κάνοντας έναν μεγάλο περίπατο με την σύζυγό του. Επειδή, λοιπόν, υπήρξε χάος με τα αυστηρά χρονοδιαγραμμάτα, ανάγκασε την βρετανική κυβέρνηση να του διαθέσει λιμουζίνα. 

Ο Μακρόν φέρεται να ήθελε την ίδια μεταχείριση με τον Τζον Μπάιντεν

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στη Mail on Sunday ότι εκτιμάται πως ο Μακρόν προσπαθούσε να επιτύχει παρόμοια εξαίρεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στον οποίο επετράπη να παραστεί τόσο στη δεξίωση όσο και στην κηδεία με το επίσημο θωρακισμένο αυτοκίνητό του, γνωστό ως «The Beast».

Μια πηγή του Whitehall δήλωσε: «Η υποψία ήταν ότι ο Μακρόν έχασε σκόπιμα το πούλμαν για το παλάτι, παρατείνοντας τη βόλτα του με τη σύζυγό του.

Το κουτσομπολιό ήταν ότι ο Μακρόν θεωρούσε ότι ήταν πολύ καλός για να πάρει το λεωφορείο και ότι θα έπρεπε να του επιτραπεί να πάει με αυτοκίνητο στο Παλάτι όπως ο πρόεδρος Μπάιντεν».

Αυτό φέρεται να προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στους υπαλλήλους του πρωτοκόλλου, που ήταν αρμόδιοι για την κηδεία, με την γαλλική κυβέρνηση να δέχεται προειδοποίηση ότι ο  Μακρόν δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το ίδιο προνόμιο το επόμενο πρωί για την τελετή.

Ο Μακρόν ανέβηκε στο πούλμαν μαζί με τους άλλους ηγέτες για τη λειτουργία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, αν και λέγεται ότι ήταν «σχεδόν ο τελευταίος που επιβιβάστηκε σε αυτό».

Πηγή του Ελιζέ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Whitehall, επιμένοντας ότι ο  Μακρόν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει με αυτοκίνητο.

«Ο πρόεδρος απόλαυσε έναν περίπατο στο Λονδίνο με την κυρία Μακρόν αμέσως μετά την άφιξή του στο Λονδίνο την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Περπάτησαν κατά μήκος του ποταμού. Αναφέρθηκε ότι μια σειρά από ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της Αμερικής, της Γαλλίας και του Ισραήλ, θα ταξίδευαν με αυτοκίνητα.

Γι' αυτό ο κ. Μακρόν έφτασε στη δεξίωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ την Κυριακή το βράδυ με αυτοκίνητο», ανέφερε το Ελιζέ.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα σύζυγος Καμίλα παρέθεσαν την «δεξίωση του αιώνα» την παραμονή της κηδείας, χαιρετίζοντας δεκάδες ξένους αξιωματούχους που ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να τιμήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ.