Ο Βενιζέλος απαντά στις ειρωνείες Μητσοτάκη...

 
Απάντηση στις άμεσες κι έμμεσες αναφορές που έκανε προς το πρόσωπό του σήμερα στη Βουλή  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το νομικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις, δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ανάρτησή του στο Facebook.

Αφορμή για...

την παρέμβαση του πρώην υπουργού και συνταγματολόγου ήταν η ειρωνεία του πρωθυπουργού πως «ο κ. Βενιζέλος μας είχε πει στην αρχή ότι δεν μπορεί να παρακολουθείται πολιτικό πρόσωπο. Και μετά αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Δύσκολο για τον ίδιο αλλά καμιά φορά πρέπει να αναγνωρίζει ότι δεν είναι παντογνώστης».

Απαντώντας ο Ευ. Βενιζέλος σημειώνει: «Η κυβέρνηση προσχώρησε στη θέση ότι υπάρχει ειδικό συνταγματικό καθεστώς για τα πολιτικά πρόσωπα, για λόγους προστασίας της δημοκρατίας. Η άδεια του Προέδρου της Βουλής προφανώς θεωρείται από τον νομοθέτη υποκατάστατο της άδειας της Βουλής».

Και συμπλήρωσε ότι «για μήνες ακούγαμε την πολιτική επιχειρηματολογία ότι «κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις», ότι «όλοι είναι ίσοι ενώπιον της ΕΥΠ», ότι «για όλους αποφασίζει ο/η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ακόμη και για την ΠτΔ».

«Το ποιος προσχώρησε στην άποψη ποιου είναι αντικείμενο αξιολόγησης κάθε επιμελούς αναγνώστη των όσων έχουν γραφτεί για το ζήτημα των υποκλοπών από τον Αύγουστο 2022 έως σήμερα», τονίζει.