Εισαγγελική έρευνα για τον Χειμάρα...


 ...από την Οικονομική Εισαγγελία...

Εισαγγελική έρευνα παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, για την υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα.

Ο εισαγγελέας, με αφορμή δημοσιεύματα για τον... πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, ζήτησε να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Με την εισαγγελική παραγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητείται να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών, τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο Θέμης Χειμάρας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και έπειτα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, ο Χρήστος Μπαρδάκης μέσω της παραγγελίας του ζητά να εξεταστεί το εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα...