Παραίτηση του «πρωθυπουργού των υποκλοπών...

 
...και της συγκάλυψης» ζητά ο Τσίπρας...

Δήλωση-σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τόνισε ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις ότι συντονιστής του «ρυπαρού και εγκληματικού δικτύου» είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μόνος υπεύθυνος για το σκάνδαλο των υποκλοπών...
Και προανήγγειλε «λεπτομέρειες» στη συνεδρίαση της Βουλής αύριο Τετάρτη.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αισθάνεται αποτροπιασμό για την «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» και τη «δημοκρατική εκτροπή» στη χώρα, σημειώνοντας ότι τώρα όλοι ξέρουν ποιος βρίσκεται «πίσω από το ρυπαρό, εγκληματικό δίκτυο» των υποκλοπών.

Όπως είπε, βρίσκεται «εντός του Μαξίμου» και «καθοδηγούνταν από πρωθυπουργό»

Και πρόσθεσε, επικαλούμενος την επιστολή Ράμμου, ότι πλέον «δεν μιλάμε με εικασίες ή δημοσιεύματα», αλλά με «αποδείξεις» που προέρχονται από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η «κατά το Σύνταγμα αρμόδια αρχή» σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

«Δυστυχώς», είπε, τα στοιχεία «επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας», διότι η ΕΥΠ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπληξαν την εθνική ασφάλεια και η αρμόδια εισαγγελέας «με αλλεπάλληλες διατάξεις παραβίασε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικώ, βουλευτών, ευρωβουλευτώ, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε αυτή η «δημοκρατική εκτροπή σε ένακράτος δικαίου, σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να μείνει χωρίς απόδοση ευθυνών».

Και πρόσθεσε ότι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο «πρωθυπουργός των υποκλοπών και της συγκάλυψης, είναι να αναλάβει τις ευθύνες του» και «να παραιτηθεί».

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αύριο στη Βουλή», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πάντως ότι υπάρχει και ένα θετικό μήνυμα: «Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης και η δημοκρατία και η δικαιοσύνη θα επικρατήσουν στη χώρα μας».

Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Επισκέφθηκα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο. Από ένα εγκληματικό δίκτυο, θα έλεγα εγώ, που λειτουργούσε όμως εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιον τον Πρωθυπουργό.

Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών.

Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή. Εγώ θέλω να κλείσω όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας

Κ. Σακελλαροπούλου: «Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν τη διαδικασία άρσης του απορρήτου»
Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, στις πρώτες δηλώσεις που έγιναν ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:

«Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».
 
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού τον ευχαρίστησε για «την πρωτοβουλία της συνάντησης και της ενημέρωσης», είπε ότι για το θέμα των παρακολουθήσεων «έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας. Όταν τοποθετήθηκα εξέφρασα πάντα με νόμιμες διαδικασίες την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε με νόημα ότι «είμαστε κράτος δικαίου και με το θέμα κατά περίπτωση ασχολείται η ΑΔΑΕ και η Βουλή, καθώς και οι δικαστικές αρχές όπου κατά ένα μέρος έχει πάει. Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν την διαδικασία άρσης του απορρήτου και της ενημέρωσης ενδιαφερομένων. Στη συγκυρία αυτή έχουμε καθήκον οι αρχές να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφαλείας, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι δύσκολη στάθμιση με κόστος, αλλά αναγκαία». 

Και πρόσθεσε:

«Η δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια και η Ελλάδα έχει εδραιωμένη θέση και αναγνώριση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε το πολύτιμο κεκτημένο γιατί είναι θέμα σεβασμού και στους πολίτες που σε κρίσιμες περιόδους δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή. Από συναντήσεις μου στο εξωτερικό αντλώ την πεποίθηση ότι έχουν προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια για την χώρα μας που έχει να επιδείξει πολλά σε ενέργεια περιβάλλον ψηφιακές υπηρεσίες».

Ο Γ. Οικονόμου ζητά από τον Αλ. Τσίπρα να κάνει... πρόταση μομφής

Μετά την παραληρηματική επίθεση εναντίον του προέδρου της ΑΔΑΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντάς τον «ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα», ενώ τον «προκάλεσε», αν τολμά «να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης».

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα.

Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πώς ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πώς είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν.