Εκδικητική μανία σε βάρος Τουλουπάκη...


 Δεν έχει τέλος το μένος σε βάρος της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη και η απροκάλυπτη εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης με καθαρά εκδικητικά και παραδειγματικά χαρακτηριστικά.

Την ώρα που η εισαγγελέας προετοιμαζόταν να απολογηθεί ως κατηγορούμενη στο Ειδικό Δικαστήριο, η κα Τουλουπάκη έλαβε... ειδοποίηση να κληθεί να παράσχει έγγραφες εξηγήσεις εντός 30 ημερών, ενώπιον της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα για πειθαρχική αναφορά που έχει ήδη αρχειοθετηθεί με το αιτιολογικό ότι προέκυψαν νέα στοιχεία. 

Όλα αυτά και ενώ πριν από λίγες μέρες, όπως αποκάλυψε το Documento, η κα Τουλουπάκη και οι δύο πρώην επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης ήταν και πάλι αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις, για τα ίδια πραγματικά περιστατικά για τα οποία είχαν αθωωθεί μέσω του αμετάκλητου βουλεύματος που είχε εκδώσει το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. 

Τελικά, μετά το δημοσίευμα του Documento και το σάλο που προκλήθηκε, το Συμβούλιο Πρωτοδικών Πειραιά, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα και για τους τρεις πρώην εισαγγελείς Διαφθοράς, καθώς έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι δίωξης.

Ειδικότερα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διενεργεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για αναφορά που είχε υποβάλλει σε βάρος της εισαγγελέως Τουλουπάκη τον Απρίλιο του 2021 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής. Με τη μόνη διαφορά ότι η υπόθεση αυτή έχει ήδη αρχειοθετηθεί από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Χοϊμέ. Είναι ερώτημα ποια είναι ακριβώς τα νέα στοιχεία που επικαλείται η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Πιο αναλυτικά κατά την απολογία της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η κα Τουλουπάκη ανέφερε:

«Θα ήθελα να σας αποκαλύψω ότι ακόμη και σήμερα το πρωί ενώ ετοιμαζόμουν ψυχικά και πνευματικά για την πιο ιερή στιγμή ενός ανθρώπου που είναι η απολογία του, έλαβα ειδοποίηση από τον Άρειο Πάγο να προσέλθω να δώσω εξηγήσεις επί παλαιότερης ήδη αρχειοθετημένης από το αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Χοϊμέ, πειθαρχικής αναφοράς του γνωστού διώκτη εμού και πολλών άλλων συναδέλφων κ. Αγγελή γιατί δήθεν ανέκυψαν νέα στοιχεία. Έφτασαν στο σημείο να με καταδιώκουν για προσκύνημα μου στη Παναγία της Τήνου. Αιδώς Αργείοι» τόνισε η κα Τουλουπάκη.

Το ζήτημα είχε θέσει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου λίγο νωρίτερα ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αδίστακτοι κύκλοι επιδιώκουν να διώκουν την εισαγγελέα Τουλουπάκη» ενώ σημείωσε ακόμη ότι η πράξη αυτή «πλήττει βάναυσα το κύρος της Δικαιοσύνης»...

documentonews.gr