Αγωνιά ότι χάνει...

 
Το ότι τα viral βίντεο της καμπάνιας «Χάου Του» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν ενοχλήσει πολύ το Μαξίμου και τη ΝΔ το ξέραμε. Δεν έχουν... περάσει δύο εβδομάδες, άλλωστε, από τότε που έβγαλαν μπροστά την ΟΝΝΕΔ να απαντήσει με το ευφυολόγημα «Καλά τα χάου του, καλύτερο όμως το know how». Δεν μας εξήγησαν όμως αν εννοούν το know how που κατέχουν οι ίδιοι, αυτό των golden boys και των «Πάτσηδων».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως ήταν προφανώς η εμφάνιση του «μπροέδρου» Αλέξη Τσίπρα στο τελευταίο «Χάου Του» με θέμα «πώς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου;», στο οποίο καλεί τους νέους και τις νέες όταν έρθει η ώρα να πάνε να ψηφίσουν.

Έτσι, από το βήμα του European Youth Day της ΟΝΝΕΔ, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια απελπισμένη προσπάθεια να απαντήσει. Και τι βρήκε να πει; Ότι «κάποιοι αντί για λύσεις, προτείνουν σποτάκια how to χωρίς να έχουν το know how, με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί trendy, αλλά τελικά κινδυνεύει να φανεί cringy».

Για όσους δεν γνωρίζουν, cringe θεωρείται η συμπεριφορά κάποιου που σε φέρνει σε αμηχανία ή σε κάνει να ντρέπεσαι για λογαριασμό του.

Και πράγματι ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όχι στον Αλέξη Τσίπρα, όμως, αλλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους λογογράφους του. Τόσο μακριά από την πραγματικότητα, τις ανάγκες και τα προβλήματα των νέων στη χώρα μας, που ακόμη και όταν προσπαθούν να μιλήσουν τη «γλώσσα» τους, φαίνεται ότι σαν να είναι από άλλο πλανήτη...

avgi.gr