Μια βαθιά θεσμική εκτροπή...


 Το καθεστώς Μητσοτάκη βαδίζει στο τέλος, βυθίζοντας τη χώρα σε μια πρωτοφανή θεσμική εκτροπή. Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσκρούει στο σύνταγμα και είναι νομικά έωλη. Ακόμα κι αν ο κριτής των συνταγματολόγων Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι η κυβέρνησή του θα νομοθετεί ό,τι και όπως θέλει, η συγκρότηση ενός πρωτοφανούς μετώπου από τους κορυφαίους επιστήμονες και τον νομικό κόσμο φανερώνει ότι κάτι πάει στραβά...

Ένα ερώτημα προκύπτει ευλόγως: Γιατί ο Ισίδωρος Ντογιάκος επέλεξε να πρωταγωνιστήσει ως άλλος Κόλλιας σε μια κίνηση που αναπόφευκτα θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις;

Από την πρώτη ημέρα που αποκαλύφθηκε το παρακράτος των παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφάσισε να διερευνήσει όχι τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά τις διαρροές που οδήγησαν σε αυτές. Στη συνέχεια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δρομολόγησε τη συσκότιση της διερεύνησης από τα καθ’ ύλην αρμόδια θεσμικά όργανα του Κοινοβουλίου με κυβερνητική εντολή.

Μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση ακόμα και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που ουδέποτε διαψεύστηκαν, ήρθε η νομοθέτηση της συγκάλυψης που έστρωσε το έδαφος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ολοκληρώσει την εκτροπή, προκαλώντας βαθιά πληγή στη Δημοκρατία και στη Δικαιοσύνη. Μια επιχείρηση που τελικό στόχο έχει την προστασία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του που πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του σκοτεινού παρακράτους, το οποίο μετέτρεψε την Ελλάδα σε κατασκοπευτικό κράτος.

Η Δημοκρατία, όμως, έχει βαθιές ρίζες, αντοχές και όπλα απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται. Οι επόμενες ημέρες θα σφραγίσουν το τέλος του καθεστώτος, αφού έπονται αποκαλύψεις και θεσμικές πρωτοβουλίες που θα ρίξουν φως. Από τη μια, οι θεσμοί και οι φορείς της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων Αρχών που τιμούν τον ρόλο και το λειτούργημά τους.

Από την άλλη, οι πολιτικές δυνάμεις και οι δημοκράτες πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παίζει κομβικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση, με τον Αλέξη Τσίπρα να πρωταγωνιστεί στη μάχη για την προάσπιση της Δημοκρατίας. Το μέτωπο ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη διευρύνεται και ισχυροποιείται. Η πολιτική αλλαγή αποτελεί πια ιστορική αναγκαιότητα.

Η ΑΥΓΗ