Η ΑΔΑΕ έδωσε τα στοιχεία, ο Τσίπρας τα φέρνει στη Βουλή...


 Κόντρα στις απειλητικές συστάσεις Ντογιάκου και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συγκαλύψει με κάθε δυνατό τρόπο και πρόσχημα το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος προχωρά κανονικά με βάση αυτό που του επιτάσσει το σύνταγμα για το καθήκον του.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράμμος έστειλε... στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ένα φάκελο που φέρεται να έχει την επιγραφή «απόρρητο» και να περιλαμβάνει το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής απ' την έρευνα που έχει κάνει, μετά το αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο φάκελος περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία με αυτά που παρέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την επίσκεψη στα γραφεία της ΑΔΑΕ.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η λακωνική φράση «ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας και το φως της Δημοκρατίας νίκησε το σκοτάδι» (*) του Αλ. Τσίπρα κατά την έξοδό του απ' το κτίριο όπου στεγάζεται η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Τα ίδια στοιχεία ο κ. Ράμμος φέρεται να απέστειλε και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Εξάλλου, χθες, το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε πως καταθέτει αίτημα προς την ΑΔΑΕ προκειμένου να ενημερωθεί για τα όποια ανακοινώσιμα στοιχεία τής μέχρι τώρα έρευνας. Όπως σημειώνει με σημερινή του ανάρτηση ο εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης; Κριθαρίδης «Το ΜέΡΑ25 ζήτησε επίσημα από την ΑΔΑΕ την ενημέρωση, που βάσει νόμου υποχρεούται να κάνει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από μια κυβέρνηση, μια Βουλή και μια δικαιοσύνη που θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση, να μάθουμε την αλήθεια».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει σήμερα στις 6 μ.μ. ο Αλ. Τσίπρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύριο θα αναφέρει στη Βουλή τα ονόματα εκείνων που φέρονται να τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και αυτό να τεκμηριώνεται από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράμμος ζήτησε την περασμένη εβδομάδα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ώστε να ενημερώσει τα μέλη της για τις διαπιστώσεις και το έργο της ΑΔΑΕ σχετικά με τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε την έλευση του κ. Ράμμου στην Επιτροπή.

Το ότι η ίδια η ΑΔΑΕ και ο πρόεδρός της μπορεί (και οφείλει) να απευθύνεται στη Βουλή, ενισχύεται και από το άρθρο 138Α του Κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει ότι κάθε Ανεξάρτητη Αρχή «μπορεί να αναφέρεται προς τη Βουλή για την προώθηση και επίλυση θεμάτων που ανάγονται στην εκπλήρωση της αποστολής της» και ότι ο πρόεδρος της Βουλής διαβιβάζει τις αναφορές αυτές στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.