Γιατί η κυβερνητική στροφή “αποκαλύπτει” το εκλογικό ντέρμπι...

0


 Σε χλωρό κλαρί δεν πρόκειται να αφήσει τον αντίπαλό του ο Αλέξης Τσίπρας όσο εκείνος επιλέγει να διασωθεί με δήθεν εθνικές επιτυχίες... που ο ίδιος απεργάζεται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι νέοι «Πάτσηδες» που προκύπτουν διαρκώς είναι ο μεγεθυντικός φακός της αποτυχίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κοινωνικές κρίσεις που πέφτουν στις πλάτες των πολιτών.

Αίσθηση προκαλούν εσχάτως τοποθετήσεις υπουργών που με ρεαλιστική διάθεση επιχειρούν να προλειάνουν το έδαφος για την πραγματική διάσταση της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται. Από τη μια πλευρά είναι η προσπάθεια της ΝΔ να δοθεί η δέουσα προσοχή στην πρώτη κάλπη μετατρέποντάς τη σε μητέρα των μαχών υπο το φόβο μιας γενικευμένης αποχής.
Μια χαλαρή ψήφος παραδέχονται τώρα κεντρικά στο κυβερνητικό επιτελείο θα κοστίσει πολύ στη ΝΔ καθώς δεν θα πάρει εκείνο το πρόκριμα που χρειάζεται για τη δεύτερη Κυριακή έχοντας μάλιστα ως διακηρυγμένο στόχο την αυτοδυναμία.
Από την άλλη πλευρά είναι και τα μηνύματα που φαίνεται ότι φτάνουν στο Μαξίμου και δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξα και σίγουρα σε πλήρη αντίθεση με αυτά που είχαν συνηθίσει να βλέπουν μέχρι τώρα.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ψηλά» εκτίμησε ευθέως ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δίνοντας το στίγμα της πόλωσης που θα ακολουθήσει όλο το επόμενο διάστημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εδώ και καιρό μιλήσει για ντέρμπι στις εκλογές και η «νίκη έστω με μια ψήφο διαφορά» αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το λόγο αυτό δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει κανένα κόλπο ή προεκλογικό τρικ του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Μητσοτάκη χωρίς να το αποδομήσει στα μάτια της κοινής γνώμης με στόχο να αποκαλύπτεται κάθε φορά ο καθαρά προπαγανδιστικός σκοπός των κινήσεών του, όπως συμβαίνει και με τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Διαφθορά και ακρίβεια
Η αίσθηση πάντως που έχουν και τα δυο κομματικά επιτελεία είναι ότι το παιχνίδι για μια ακόμη φορά θα κριθεί στο παραδοσιακό μοτίβο της τελικής κρίσης στην «τσέπη του ψηφοφόρου» και στην «επιβίωση».

Η επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα φάρμακα και τις απώλειες βρεφών και μικρών παιδιών εξαιτίας των ελλείψεων ΜΕΘ ήταν ένα φυσικό επακόλουθο.
Υπό διαφορετικές συνθήκες θα επρόκειτο για μια απλή σύγκρουση στη Βουλή ωστόσο τα φάουλ της κυβέρνησης είναι πλέον πολλά και έχουν αρχίσει να συνυπολογίζονται από τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Και για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας μέχρι την προκήρυξη των εκλογών θα εντείνει τις θεσμικές του πρωτοβουλίες ώστε μέχρι να κλείσει η Βουλή να φέρει τον κ. Μητσοτάκη όσες περισσότερες φορές μπορεί στη Βουλή για να τον εκθέσει δημόσια σε εφ’ όλης της ύλης αναμετρήσεις.
Τα φαινόμενα «Πάτσηδων» την ίδια ώρα πολλαπλασιάζονται και το κλίμα στην κοινωνία έχει αρχίσει να βαραίνει επικίνδυνα και χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ. Τα 5,5εκατ. σε τρία χρόνια που κατάφεραν να εισπράξουν από το Δημόσιο οι εκλεκτοί εσωτερικοί ελεγκτές της ΝΔ και του κ. Γεωργιάδη ήταν ένα ακόμη χαστούκι στο σίριαλ των απευθείας αναθέσεων.

Ο εύκολος πλουτισμός των γαλάζιων «αρίστων» έχει αρχίσει να προσβάλει βαθιά την κοινωνία και να αγανακτεί για τη δική του οικονομική κατάσταση.
Το περίφημο «Μητσοτάκης effect» που θα άλλαζε την οικονομία της χώρας και θα έφερνε ευημερία και δουλειές για όλους έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε πολλαπλασιαστής της μιζέριας και της διαφθοράς. Μετά την κατακρήμνιση του «επιτελικού κράτους» γκρεμίστηκε η «αριστεία» μέσα από τον Πάτση, την Πιτσίκα, τον Χειμάρα και εσχάτως τους Κουτούπη και Ροδάκου, όλοι τους στενά συνδεδεμένοι πολιτικά με τον πρωθυπουργό.

Σε αυτό το πολλαπλασιαστικό effect των πεπραγμένων της κυβέρνησης θα πατήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να επικεντρώσει την εικόνα διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη με στόχο παράλληλα όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου να μην επικρατήσει και η άποψη ότι «όλοι ίδιοι είναι»...

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)